Sony was één van de eerste grote merken die zich in de eReader markt stortte. Een markt die verder vooral gedomineerd wordt door pure eReader fabrikanten als Kobo. Na een intensieve samenwerking tussen Sony en Kobo, heeft Sony besloten zich helemaal uit de markt van de eReaders terug te trekken.

Voor de laatste generaties eReaders heeft Sony haar eigen virtuele boekenwinkels al gesloten en overgedragen aan Kobo. Hierdoor was Sony enkel nog een fabrikant van de eReader hardware. Hierdoor loopt Sony natuurlijk een deel van de omzet mis omdat lezers geen boeken via Sony kopen (al zal Sony vast een percentage meekrijgen). In een interview met Lesen.net heeft Sony nu laten weten dat ook dat niet langer interessant is.

Hoewel Sony nog wel voorraden van de huidige modellen heeft, zal Sony stoppen met de ontwikkeling en de productie van nieuwe modellen. Daarmee zullen de Sony’s langzaam uit de schappen verdwijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.