Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony gaat voor eReaders over op het platform van Kobo

Sony heeft het de laatste jaren wat lastig om goede resultaten te behalen. Het uitbesteden van de e-reader business aan Kobo zou een manier kunnen zijn om klanten wel met nieuwe e-books te bedienen, zonder daar eigen personeel op te hoeven zetten.

Zo heeft Kobo bekendgemaakt dat haar w-book winkel voorgeïnstalleerde zal worden op nieuwe Xperia smartphones en tablets. Daarnaast zal het Sony’s Reader Store in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk en Australië direct gaan vervangen. Gebruikers accounts en aankopen zullen direct worden overgezet.

Of Sony ook stopt met het maken van e-readers is onbekend. Tot nu toe weet Sony goede modellen neer te zetten, maar Kobo is ook op dat gebied altijd een concurrent geweest om rekening mee te houden. Ook over de toekomst van de Nederlandse Sony Reader Store is nog niets bekend, al ga ik er vanuit dat het lot hetzelfde zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.