Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Slimmer water koken met de Miito

Waterkoken met een stokje, dat blijkt slim te zijn. Mits dat stokje een Miito is. Met deze vinding won Nils Chudy (Design Academy Eindhoven) de James Dyson Award (inderdaad, de bedenker van de zakloze stofzuigers).

De gemiddelde Nederlander zal de hoeveelheid water in een waterkoker niet exact afpassen voor het apparaat wordt aangezet. Hierdoor gaat nodeloos veel energie en water verloren en dat maakt de waterkoker in de praktijk een inefficiënt apparaat.

De Miito werkt op basis van een inductieplaatje en een stokje. Dit stokje plaats je in een theeglas met de benodigde hoeveelheid water. De inductieplaat zorgt er daarna met het stokje voor dat het water naar wens wordt opgewarmd. Overigens kun je elke nietijzerhoudende kop gebruiken en hoef je jezelf niet te beperken tot het verwarmen van water.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.