De Netgear R7000 Nighthawk is pas net in Nederland verkrijgbaar en nu al kondigt Netgear de opvolger aan. De Netgear R7500 Nighthawk X4 bevat een serie upgrades voor veeleisende gebruikers.

Het meest opvallende is de aanwezigheid van een vierde, grote antenne op de 802.11ac router. Hiermee worden de ac snelheden verder vergroot en dat is iets dat gamers zeker moet aanspreken. In totaal kan de router 2.33 Gb per seconde verplaatsen (1733 Mbps* in de 5.0 GHz frequentie + 600 Mbps* in de 2.4 GHz frequentie).

De R7500 Nighthawk X4 is bovendien voorzien van een 1.4GHz dual-core processor. Door gebruik te maken van QoS krijgen applicaties als games en mediaplayers voorrang om zo een betere kwaliteitservaring te leveren.

Wil je de Nighthawk ook als een NAS gebruiken? Geen probleem. Netgear heeft er dit keer twee USB 3.0 poorten opgezet. Daarnaast kun je gebruik maken van een eSATA aansluiting. Via de ReadySHARE Vault software van Netgear kun je dan alle computers automatisch back-ups naar de Nighthawk laten maken.

Beschikbaarheid

De Nighthawk X4 AC2350 Smart WiFi Router (R7500) is te kopen voor € 239.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.