Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Eindelijk espresso’s tappen met je app en de Saeco GranBaristo Avanti

Vorig jaar liet Philips de Saeco GranBaristo Avanti al even op de IFA zien. Toen nog echt een concept. Inmiddels is de Saeco GranBaristo Avanti werkelijkheid geworden en gaat Philips deze machine ook daadwerkelijk verkopen.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Saeco GranBaristo Avanti een aangepaste versie van de Saeco GranBaristo die we onlangs met veel plezier hebben getest. Qua uiterlijk lijkt het er vooral op dat Philips de mooi warm oranje LED verlichting van het display heeft vervangen met het blauwe LED licht dat ons land overspoelt vanuit China. Ach, het gaat natuurlijk om de koffie ;-).

Speciaal voor de Saeco GranBaristo Avanti is een Saeico app ontwikkeld waarmee je precies kunt aangeven hoe jij jouw koffie uit de Saeco GranBaristo Avanti wenst te ontvangen. Helaas heeft Philips bij deze uitvoering voor bluetooth gekozen, dus aansturing vanuit bed is niet mogelijk. Tenzij hij op je nachtkastje staat natuurlijk.

Maar is dat echt wel een minpuntje? Ik twijfel. Natuurlijk kun je voor het slapengaan alvast een kopje klaarzetten, maar je wil toch graag dat de machine even voorspoelt en dat kan niet wanneer je jouw kopje er al onder hebt staan. En als je het kopje toch zelf neer moet zetten, sta je echt wel binnen het bluetooth bereik. Een probleem zal het dus zeker niet zijn.

Wil je een Saeco GranBaristo Avanti in huis halen, moet je goed je best doen en maar net geluk hebben. Philips heeft tot nu toe maar 500, genummerde, modellen uitgebracht waardoor de verkrijgbaarheid voor nu erg klein is. Maar als dit de toekomst van Saeco is, heb ik er zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.