Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De smaak van: Nespresso Cubanía

Nespresso heeft voor deze nazomer een nieuwe special edition in haar assortiment opgenomen. Mochten we vorig jaar nog genieten van de zeer sterke Italiaanse Napoli, neemt Nespresso ons ditmaal mee naar Cuba.

De nieuwste Cubanía grand cru van Nespresso wordt dan ook bij voorkeur op Cubaanse wijze gedronken. Om deze reden heeft Nespresso ook bijpassende zakjes rietsuiker in het assortiment opgenomen. Kristalsuiker past immers niet binnen de Cubaanse beleving (en is ook lekkerder).

Nespresso Cubanía Suiker

De Cubanía is een nieuwe, sterke espresso. De Cubanía heeft door een stoombehandeling namelijk een intensiteit van 13 meegekregen. Daarmee is de Cubanía ideaal voor aan het einde van een drukke dag. Nespresso geeft de tip om de Cubanía met een scheutje warme melk te serveren. Een toevoeging die de smaak van de Cubanía wat verzacht en naar mijn smaak ook echt afmaakt.

Nespresso Cubanía

Maar waar smaakt de Cubanía dan naar? Nespresso heeft voor de Cubanía voor een melange van Arabica en Robusta bonen gekozen. De robusta bonen hebben van Nespresso de stoombehandeling gekregen. De stoombehandeling zorgt er ook voor dat de bittertjes van de Robusta minder aanwezig zijn. Dit maakt ook dat de koffie zo ontzettend goed samengaat met het rietsuiker.

Begin dit jaar kwam Nespresso ook met de nieuwe Inissia machine. Een uiterst compacte espresso machine in een zestal kleuren. Vandaag voegt Nespresso hier twee limited edition kleuren aan toe. De Krups Lime Yellow en de Magimix Blueberry Blue.

Deze twee nieuwe limited edition machines zijn vanaf deze maand verkrijgbaar. Per jaar wil Nespresso vier nieuwe kleuren introduceren. De Inissia modellen hebben een stand voor Espresso en Lungo en schenken de koffies op 19 bar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.