Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple koopt Prss en lijkt daarmee groots in te zetten op tijdschriften

Al nemen ze een berg kostbare, onuitbreidbare opslagruimte op je iPad of iPhone in, tijdschriften en kranten lezen via iDevices is populair. Om tijdschriften voor Apple’s platform te maken, bood Apple zelf de iBooks Author aan, maar er waren ook alternatieven. Één van die alternatieven, het Nederlandse Prss, is nu door Apple gekocht.

Prss is/was een platform waar je, net als bij iBooks Author, nauwelijks technische kennis nodig hebt om digitale tijdschriften te maken. Het bedrijf bezat nogal wat kennis op dit gebied en met de overname trekt Apple deze kennis in huis. Hoewel Apple de overname heeft bevestigd, heeft het bedrijf niet prijsgegeven wat het voor Prss betaald en ook de toekomst van het bedrijf is nog onduidelijk. Wel weet iCulture te melden dat de bedrijfsleider en verschillende medewerkers al naar Amerika zijn verhuisd waardoor het er vooral op lijkt dat het Apple om de werknemers ging. In dat geval mag je er vanuit gaan dat het team Apple’s iBooks Author zal gaan verbeteren en dat we Prss niet meer terug gaan zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.