Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Test: Gillette Body

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Werkt sneller dan gewone mesjes
  • Minder irritatie
  • Goede scheergel

THE BAD

Ook wij mannen moeten eraan geloven. Kaal, het hele handeltje. Moeders de vrouw wilt het zo en Gillette snapt het. Met een gewoon scheermesje over je rug, benen, buik en billen is gewoon vragen om botte mesjes en een rauw nagevoel. De Gillette Body lijkt het antwoord te zijn.

Hoewel het lichaam behoorlijk grote oppervlakten heeft die gedekt moeten worden, zijn er lang niet zoveel plooien en rondingen om rekening mee te houden als op het gezicht. Dit zie je terug in de vorm van het mes. Net als bij de Venus scheermesjes, heeft de Gillette Body een grote kop met flinke lubricatiestrips.

Ook de positie van de individuele mesjes is anders dan bij de reguliere scheersystemen. Dit om zowel lange, als korte haren goed mee te pakken. Zowel dunne haren als kroeshaartjes.

Om de effectiviteit te testen, heb ik (natuurlijk) mijn eigen lichaam gedoneerd aan deze vorm van wetenschap. Compleet ongeschoren. Voor mijn linker helft gebruikte ik de Gillette Body. De rechter helft kreeg een scheerbeurt met de oude Mach 3 van Gillette. In beide gevallen heb ik de Gillette Body scheergel gebruikt.

De effectiviteit van de mesjes in de Gillette Body valt daarbij meteen op. Lange haren worden met veel minder moeite meegeschoren en komen ook gemakkelijker uit de mesjes los. Hierdoor ben ik minder tijd kwijt. Iets anders dat naderhand opvalt is de huidirritatie. De messen van de Mach3 liggen heel dicht op de huid. Die van de Body iets minder. Ook stoppetjes voelen hierdoor minder vervelend aan. Lastig te verwoorden, maar het werkt en daar gaat het om.

De Gillette Body scheergel komt in een tube en ook daar kan ik vol lof over spreken. Het is hierdoor heel gemakkelijk te doseren. Je brengt het gewoon aan als zijnde een shampoo of zeep en kunt meteen aan het scheren.

Gillette Body IMG_0606

Conclusie

Met de Gillette Body hebben we eindelijk een scheermes voor de rest van het lichaam. Een scheermes voor mannen. Een scheermes dat plezieriger en sneller werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.