Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: BlueLounge CableBox

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Brandvertragend
  • Veel ruimte voor stekkerdozen
  • Stevig materiaal
  • Rubber voeten

THE BAD

Het leven van een gadgeteer gaat niet over rozen. Voor je het weet heb je in elke hoek van het huis wat stekkerblokken liggen die afgeladen zijn met adapters en dikke netsnoeren. De boel vrij van stof houden is dan dikke ellende, terwijl het wel heel belangrijk is. Bij kortsluiting wil je immers geen brand. De CableBox van BlueLounge is dan een handige oplossing.

Unboxing

De verpakking van de BlueLounge CableBox bevat naast de doos zelf, ook een setje van drie bindstripjes om kabels bij elkaar te binden. Handig!

BlueLounge CableBox Packshot

Design

De BlueLounge CableBox is verkrijgbaar in het wit en in het zwart. De box heeft een maat van 39,8×15,4×13,4 CM. Dit is breed genoeg voor een zeer breed stekkerblok, of twee losse. Daarnaast is er ruim voldoende ruimte voor alle kabels.

BlueLounge CableBox Ruimte

Naast de CableBox, is er ook een CableBox Mini. Deze komt in de kleuren wit, zwart, blauw, groen, oranje, roze en geel. Met een maat van 24x12x13 CM is hij veel kleiner en dan ook vooral bedoelt voor op je bureau.

De CableBox is aan de onderkant voorzien van twee anti-slip voeten. Heb je een robot stofzuiger, blijft de CableBox netjes op haar plaats staan. Aan beide zijkanten zitten sleuven om kabels door te geleiden.

BlueLounge CableBox Voeten

Veiligheid

Wanneer je kortsluiting in je stekkerblok krijgt, kan het een veilig idee zijn wanneer deze niet met een partij kabels in een klein doosje zit. Toch is het zo dat vonken dan alle kanten op kunnen schieten. De CableBox is brandvertragend en daarmee toch een aardige manier om het risico op brand te verkleinen.

Conclusie

In essentie is de BlueLounge CableBox een enorm simpel ding dat iedereen had kunnen bedenken. De uitwerking van BlueLounge is echter een evenwichtig samenspel tussen een praktische oplossing en een stuk design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.