Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Lenovo mag ook de serverproductie van IBM overnemen

Eind januari kondigden Lenovo en Google aan dat Lenovo Motorola Mobility mocht overnemen voor de som van $1.91 miljard. Vandaag weten we van nog een monsterovername door Lenovo. Het bedrijf kreeg afgelopen week toestemming om de serverdivisie van IBM over te nemen.

Het is niet de eerste IBM overname die Lenovo zal doen. Begin 2005 kocht Lenovo al de computerdivisie van IBM. Op dat moment legde Lenovo $1,25 miljard neer en nam het $500 miljoen aan schulden van IBM over.

Met de overname van de serverproductie neemt Lenovo het laatste stuk van IBM’s hardwarehandel over. Lenovo heeft hiervoor $2,3 miljard op tafel gelegd met een garantie van $200 miljoen mocht de deal niet doorgaan.

Omdat de Amerikaanse overheid zich wel zorgen maakt over cyberspionage vanuit China, blijft het oude IBM wel het onderhoud aan de IBM servers verrichten. Verder gaat IBM zich richten op software en clouddiensten. Een markt waar IBM steeds groter in wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.