GadgetGear.nl

Wanneer een raketgeleerde een pan ontwerpt

Pannen lijken simpele dingen en als het om innovatie gaat… komen bedrijven doorgaans niet veel verder dan het toepassen van verschillende materialen om zo warmte langer vast te houden of juist niet aan te bakken. Een raketgeleerde aan de universiteit van Oxford bedacht echter een compleet nieuwe pan.

De pan van de professor is ontwikkeld naar het hittedistributie systeem dat in raketten terug te vinden is. Daar zorgen vinnen voor een betere en snellere hittegeleiding. Deze nieuwe pan heeft ook een stel van die vinnen meegekregen.

De vinnen geleiden de stroom hete lucht langs de wanden van de pan om daarmee resthitte beter te benutten. Bij gewone pannen komt de resthitte ook langs de wanden omhoog, maar is er nauwelijks weerstand met de wanden waardoor de afgifte van warmte nihil is.

Door dit nieuwe ontwerp, zou deze pan 30% minder tijd en gas nodig hebben om op te warmen. Of het lekker roert weet ik alleen niet. De nieuwe ‘Flare’ pan is vanaf volgende maand te koop in het Verenigd Koninkrijk.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten