Review: Anker Soundcore Flare; bluetoothspeaker met lichteffect

Anker Soundcore Flare kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Anker is voor de China-techwatchers geen onbekende naam. Al langere tijd presenteert het merk zich op het gebied van met name in-ear koptelefoons, powerbanks en bluetoothspeakers als een optie dat veel voor weinig biedt. Sinds enkele maanden heeft Anker de intenties duidelijk gemaakt een mainstreamstatus voor haar merk te willen vergaren. Met 'Soundcore by Anker' heeft Anker ook een submerk, met het idee erachter een productlijn te voren waarbij de focus op ervaring ligt. Wij kregen de Soundcore Flare toegestuurd.

Sleutelfeatures

 • 360º geluid
 • Lichteffect op toon van de muziek
 • 12 uur speeltijd
 • BassUp-modus
 • IPX7 waterproof
 • Draadloos stereo-pairen
 • Geluidsprofielen via app

Specificaties

 • Drivers: 2x 6W
 • Accu: 4400 mAh accu, 3,5 uur oplaadduur, afspeeltijd ongeveer 12 uur (afhankelijk van volume en overig type gebruik)
 • Dimensies: 89 x 89 x 151 mm
 • Signaal: Bluetooth 4.2 + EDR, 20 m bereik
 • Bluetooth profielen: A2DP, AVRCP, HFP, SBC

Meegeleverde accessoires

De speaker wordt geleverd met een Anker-branded microsd-kabeltje van ongeveer 55 cm. Dat het kabeltje branded is, vind uw reviewer altijd wel een aardige touch. Aangezien het bedoeld is voor opladen, zou je je kunnen afvragen of een langer kabeltje niet logischer was geweest. Ook was een meegeleverde jack-kabel een goed idee geweest. Zeker voor een langere speelduur kan met een jackkabel toch wat batterijduur gewonnen worden.

Ontwerp

Uiterlijk

We kregen van Anker de rode variant toegestuurd. De speaker is vervaardigd van plastic, met een rubberen afwerking aan de bovenzijde terwijl de rondom lopende mesh-afwerking van een stoffen materiaal is. Ook de voet is van rubber.

Bediening

Aan de bovenzijde zien we de controls voor de bassUp-functie en de lichtcontrole waarmee doorgewisseld kan worden tussen de verschillende modi plus de volume- en afspeelcontrols. Het afspelen en skippen werkt anders dan we gewend zijn. Het switchen naar een volgend nummer gebeurt door de playknop 2x in te drukken en 3x voor het vorige nummer. Ook zaken als gesprekscontrole (ander gesprek aannemen, in de wacht zetten, aannemen) en het switchen van bluetooth bron en het gebruiken van de assistent, gaat middels een ingave via de playknop. Op zich niets dat superingewikkeld is, maar het is wel iets dat de gebruiker zich even eigen moet maken en bijv. aan anderen die de speaker willen gebruiken moet uitleggen.

De bassUp en licht-controls hebben geen textuur, dus wanneer de speaker op de tast bediend moet worden, bijvoorbeeld in het donker of vanuit bad met schijfjes komkommer op de ogen (voor uw reviewer uiteraard een veelvoudig voorkomend scenario), kan het lastig zijn. Aan de onderzijde zien we de rubberen voet die de speaker stevig op een ondergrond laat staan. Aan de achterzijde vinden we de bluetooth-paringknop, powerknop en onder een stevige rubberen afsluiting een AUX-aansluiting en micro-USB-aansluiting voor het opladen. Qua feedback zijn de knoppen aan de bovenzijde prima, terwijl die aan de achterzijde, zeker de pairing knop, naar ons idee te veel kracht vergen.

Het unique selling point van de Flare is uiteraard de licht-functie. Middels de lichtknop kan geschakeld worden tussen vier modi naast 'uit' (zie de app-uitleg verderop voor uitleg van de vier modi). De BassUp-functie zorgt niet voor een enorme verandering. Je merkt dat de bas wat nadrukkelijker wordt, maar dat is het ook wel. We durven zo ver te gaan dat als een generiek pop-nummer dat afgespeeld wordt niet erg bekend is bij de luisteraar, deze niet zou kunnen zeggen dat er sprake is van een extra effect. Aangezien vooral bas-zware muziek profiteert van dergelijke functies, heeft de BassUp-functie op de Anker weinig meerwaarde naar ons idee. De functie had prima gecoverd kunnen worden door de geluidsprofielen in de app.

Bouw

De bouwkwaliteit laat niets te klagen over. De speaker voelt stevig aan en moet een val kunnen overleven, hoewel Anker zegt wordt over stootvastheid. De speaker is wel volledig waterdicht conform de IPX7-norm (30 minuten onderwater op 1 meter diepte) en dus prima geschikt om mee te nemen naar het zwembad of natuurlijk de badkamer.

Gebruik

App

Anker heeft een app die geschikt is voor verschillende van hun audioproducten. Middels de app kunnen verschillende functies bediend worden. In het geval van de Flare kan ten eerste de firmware geüpdatet worden. Ook biedt de app de mogelijkheid fysiek op de speaker aanwezige functies te bedienen (BassUp-functie, licht-controls en volume-controls).

Muziek- en lichtprofielen zijn echter de meest interessante functies die de app biedt. Wat de lichtprofielen betreft bestaat de keus uit: party, bedtime, chill, energie en spring. Ieder lichtprofiel geeft een lichtthema weer die je bij de naam zou verwachten. Per lichtprofiel kan er ook gekozen worden voor vier verschillende vormen van branden; Glow (spreekt redelijk voor zich), M-Sync (op basis van afgespeelde muziek), Fusion (veranderen van kleur op een minder geleidelijke manier dan glow) en Pulse (draaiend effect). Het profiel bedtime wijkt iets af met een 'breathe' thema in plaats van pulse.

De muziekprofielen zijn feitelijk vaste equalizersettings waarmee een signatuur gekozen kan worden; default, flat, Chill, Voice en daarnaast een aanpasbare custom profiel.

De app biedt al met al een prettige gebruikservaring. Alle opties spreken voor zich en zijn makkelijk te vinden.

Animated GIF Animated GIF

Lichteffecten

De lichteffecten zijn niet volledig te bedienen door de gebruiker; alles gaat volgens de ingestelde profielen en thema's. Een functie die wij niet misten, maar wellicht dat er mensen zijn die een kleur willen kiezen die vast gebruikt wordt. De keuzemogelijkheden via de app, de invulling van de verschillende lichtprofielen en de manier waarop het licht ingesteld kan worden in de speaker kon ons zeer bekoren. De effecten die op de muziek moeten reageren lopen overigens niet perfect synchroom, zelfs niet als gebruik wordt gemaakt van een bekabelde aansluiting. Een jammerlijk detail.

Geluid

Het geluid van de Flare vormt een aangename verassing. Voor het formaat en de prijsklasse waar de Soundcore Flare in valt, staat de speaker zijn mannetje. De audiouitgave vol, met een degelijke bas en een aardig volume. Het signatuur is duidelijk geënt op het laag wat geen verkeerde keus is voor een speaker van dit concept. De middentonen blijven redelijk in orde terwijl het midden-hoog tot hoog tot een bepaald volume redelijk gepresenteerd wordt.

Tot de 80% blijft de uitgave in orde. Wanneer we het volume voorbij de 80% duwen, valt op momenten de eerste distorsie op te merken en verliezen met name hogere tonen, detail. Geen vreemd gedrag voor een speaker van dit formaat overigens. Alles bij elkaar komt er uit de Flare een geluid dat als zeer degelijk te omschrijven valt voor wat de speaker is. De Flare is een partyspeaker, waarmee vooral popmuziek afgespeeld zal worden. Geen muziek waarbij gedetailleerde middenhoge tot hoge tonen een merkbare de bottleneck vormen. Luisteraars met dergelijke muziek als focus kijken uiteraard sowieso naar een andere categorie. Maar het blijft interessant om dit soort opties eens te pushen om te zien hoe ze presteren.

Connectiviteit

De Anker Soundcore Flare is uiteraard een bluetoothspeaker. Volgens de specificaties zou het signaal tot 20 meter blijven werken. We hebben dit niet concreet getest, maar met wat muren heeft de speaker in ieder geval weinig moeite. Een zwakte kent de Flare in de ondersteuning van de verschillende bluetooth codecs. Er wordt geen enkele high quality/low latency codec ondersteund. Dit betekent dat de speaker niet geschikt is om te gebruiken in combinatie met video, omdat je op een gegeven moment met lag te maken krijgt en het beeld en geluid uit sync raken. Uiteraard speelt dit probleem niet wanneer gebruik gemaakt wordt van een jackkabel.

Accu

De opgegeven batterijduur van 12 uur haalden we tijdens onze test niet. Tijdens een verjaardag kwamen we uit op iets meer dan 5 uur op 90% volume, met lichtshow. Wellicht dat 12 uur mogelijk is op 70% of lager zonder lichten (hoewel LEDs in de regel weinig verbruiken) en gecombineerd met een jackkabel.

Conclusie

Anker zet met de Soundcore Flare een zeer potente speaker neer voor haar prijs, die esthetisch ook goed voor de dag komt; zowel qua design als met betrekking tot de lichtfunctie. Het is een beetje jammer dat de lichteffecten niet volledig in sync zijn met de muziek, maar door wat de speaker in totaal is, kunnen we deze tekortkoming vergeven. De app biedt een paar leuke functies en is makkelijk in gebruik. De Flare een ideale partyspeaker noemen gaat wellicht wat ver, maar als optie waarbij deze bijvoorbeeld tijdens een diner op tafel gezet wordt als geluidsoptie, is de Flare meer dan geschikt.

Anker Soundcore Flare kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments on “Review: Anker Soundcore Flare; bluetoothspeaker met lichteffect”

 1. Ik heb de Soundcore flare , zwarte uitvoering. Het geluid is heel goed. Een fijne speaker. Niet duur voor deze kwaliteit. Lekker dat je waar je ook gaat, je speaker mee kunt nemen.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram