Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Test: Care Plus Water Filter

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Handig in elkaar te zetten
  • Erg compact

THE BAD

  • De handleiding is niet heel duidelijk

Veilig uit open waters drinken wanneer je op vakantie bent. Binnen de EU is dat niet heel snel nodig, maar op een Amazonetripje kan dat een fijn stukje luxe zijn. Hiervoor ontwikkelde het Amerikaanse Sawyer het Squeeze Water Filtration System en dat wordt hier in Nederland verkocht als het Care Plus Water Filter.

Unboxing

Het systeem bestaat uit een waterfilter, een semi-flexibele slang, een schoonmaak spuit, een drinkzak (vergelijkbaar met die van Vapur) en een compacte handleiding.

Care-Plus-Water-Filter-Unboxing

Het probleem

Er is volop zoet water om ons heen, meer het is allemaal ongezuiverd. Het 0,1 micron filter van het Water Filter zou zonder problemen rotzooi, bacteriën en protozoën uit het water moeten filteren met een snelheid van 1,7 liter per minuut.

Wil je het water nog verder zuiveren, dan is het mogelijk om een druppel Hadex toe te voegen. Deze toevoeging doodt eventuele ziektekiemen die toch door het filter zijn gekomen. Hadex is een chloor-achtige oplossing.

Gebruik

Het filter bevat een push/pull dop om uit te drinken. Wil je geen water meenemen, kun je de flexibele slang gebruiken om rechtstreeks uit het water te drinken.

Care-Plus-Water-Filter-Rietje

Wil je water meenemen, kun je de bijgeleverde drinkzak vullen. Deze kun je met de standaard dop afsluiten, of je draait het filter erop.

Care-Plus-Water-Filter-Waterzak

Natuurlijk hebben we dat met slootwater uitgeprobeerd, en het lijkt allemaal prima te werken. Natuurlijk ben ik niet in staat om een gedegen onderzoek te doen naar de eventuele aanwezigheid van vervuiling in het water, maar het ziet er schoon uit en qua smaak merk ik niets bijzonders.

Schoonmaken

Voor de schoonmaak heeft Care Plus een enorme waterspuit bijgevoegd. Het idee is om hiermee schoon water terug door het filter te spoelen en zo de rotzooi eruit te laten lopen. Bij goed onderhoud moet het filter 375.000 liter meegaan. Uitgaande van 2 liter drinkwater per dag, per vakantie, kun je een leven lang aan het filter blijven sabbelen ;-).

Care-Plus-Water-Filter-Schoonmaak

Conclusie

Een laboratoriumonderzoek naar het eindresultaat zit er niet in, maar ik ga er vanuit dat Care Plus zeer zorgvuldig is als het gaat om claims met betrekking tot de veiligheid van het water wat je met dit water filter drinkt.

Het hele systeem is praktisch en compact om mee op vakantie te nemen. Bij een vakantie richting een jungle of ander heet gebied, een must -have accessoire.

Eén reactie

  1. hallo ik zou heel graag een groter letter type van de gebruik aanwijzing willen van jullie product ik denk dat heel veel mensen de kleine letters niet kunnen lezen duits kunnen jullie wel weg laten zijn doen ook bijna nooit een nederlandse gebruiks aanwijzing ergens bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.