MindRDR laat Google Glass besturen met hersengolven

Google Glass is cool, maar al dat knikkebollen om het ding te besturen doet het image weinig goeds. Via een speciale gadget hebben de mensen achter MindRDR een app gemaakt waarmee Google Glass bestuurd kan worden met hersengolven.

De eerste toepassing van MindRDR is gemaakt voor de camera van de Google Glass. Die wil je misschien niet al te opvallend gebruiken. Met de speciale sensor van MindRDR is het mogelijk om de camera aan en uit te zetten. Simpelweg door je te concentreren op iets.

Hoewel de mogelijkheden van de techniek nog wat beperkt zijn, is het interessant om te zien waar de Glass naartoe gaat. Het zou maar zo kunnen dat een sensor voor hersengolven uiteindelijk onderdeel gaat worden van een toekomstige versie van Glass. Toch zal er nog heel wat tijd nodig zijn om de mogelijkheden van besturing door hersengolven te perfectioneren.

De app van MindRDR is gratis te downloaden via Github, maar je moet er dan wel nog de sensor bij kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.