CES: Lenovo introduceert Google Glass alternatief

Tijdens de CES heeft Lenovo haar New Glass C220 gepresenteerd. Een nieuwe variant op de bekende Google Glass, maar ditmaal met een eigen AI die augmented reality mogelijk maakt.

Zoals je ziet in de Lenovo New Glass C220 heel wat minder low profile dan de bekende Google Glass. Schrik niet voor het formaat. Het brilletje weegt slechts 60 gram. Het gros van de technologie zit in een pocket unit die op een smartphone moet worden aangesloten. De bril zelf draait op Android.

Door middel van de AI technologie van Lenovo, kan de New Glass C220 echte objecten waarnemen en daar informatie overheen projecteren. Het ene oog krijgt de geprojecteerde informatie terwijl het andere oog naar de werkelijkheid kijkt. Mixed reality dus. De vraag is wel in hoeverre dit ten kosten gaat van het menselijk vermogen om afstanden te schatten.

Onderdeel van de Lenovo New Glass C220 is ook de LBD AH Cloud 2.0 service. Daarmee kunnen gemakkelijk handleidingen en opdrachten worden overgedragen. Ook is het mogelijk om 3D diagnoses te stellen via deze cloud oplossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.