Snap Spectacles
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Snap introduceert compacte AR bril voor ontwikkelaars

Google Glass kreeg nogal de wind van voren voor wat betreft de privacy van menden die in beeld kwamen van de bril. Nu probeert ook Snap, het bedrijf achter Snapchat, het. Het bedrijf presenteerde gisteren haar nieuwe Snap Spectacles.

Deze nieuwe AR bril is breed, maar toch ook relatief elegant in vergelijking tot AR brillen als de Microsoft Hololens. Het beeld dat de bril voor jouw ogen projecteert is wel wat kleiner. Een vierkant blokje waarin alles plaats moet vinden. De bril kan zich in de ruimte oriënteren door de twee camera’s die in de poten van de bril zijn verwerkt. Net als bij de Google Glass bril, kun je ook deze bril met stemcommando’s bedienen.

Het nadeel van alle hardware en het compacte frame is ook meer dan duidelijk. De bril gaat namelijk maar een half uurtje mee. Dat is wellicht ook de reden dat Snap de bril voor nu alleen op ontwikkelaars richt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.