Je computer start op en iedere dag heb je die vaste routine van programma’s die je het eerst opstart. Wellicht is het je browser of je outlook. Dan is het wellicht handig als deze meteen starten wanneer Windows start. Vandaag leggen we uit hoe je dit doet.

Ga eerst met je muis naar de hoek linksonder op je scherm en gebruik daar de rechter muisknop. Kies hierna voor uitvoeren.

FAQ-Uitvoeren

Tik in appdata en druk op de enter toets. De Windows Verkenner zal nu openen in de map AppData. Vanaf daar klik je door naar Roaming -> Microsoft -> Windows -> Menu Start -> Programma’s -> Opstarten

FAQ-AppData

Nu is het de bedoeling dat je hier een snelkoppeling plaatst naar het programma dat je gaat opstarten. Dit kan op twee manieren;

Snelkoppelingen toevoegen via de rechter muistoets

Klik weer met de rechter muisknop, maar nu in het lege, witte veld. Kies voor nieuw -> snelkoppeling. Nu kun je browsen naar het programma dat moet starten wanneer je de computer start. Hierna zie je het programma toegevoegd worden aan deze map opstarten.

FAQ-Chrome

Snelkoppelingen slepen

Ben je net iets handiger, kun je ook een tweede Windows Verkenner scherm openen. Hierna browse je naar het programma dat je wilt toevoegen en sleep je deze simpelweg naar de map toe als snelkoppeling.

FAQ-slepen

Je kunt deze methode testen door de computer opnieuw op te starten.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.