Test: Stokke HandySitt stand-alone pootjes

Afgelopen jaar schreven we een test over de HandySitt stoelverkleiner van Stokke. Een handige inzetstoel waarmee kleine kinderen op volwassen stoelen geplaatst kunnen worden. Inmiddels zijn er wat accessoires voor de HandySitt. Vandaag bekijken we de stand-alone pootjes.

De stand-alone pootjes maken van de HandySitt een compleet zelfstandige kinderstoel. Het pakket bestaat uit de twee poten en een dwarsbalk. Meer is hier niet voor nodig.

Montage

Montage van de poten verloopt erg makkelijk. Met de bestaande duimschroeven kun je ze onder de Stokke HandySit plaatsen. Hierna is het wel handig om de riempjes van de stoel te verwijderen. Deze zijn niet echt nodig en zitten dan ook meer in de weg dan dat ze echt iets toevoegen.

IMG_9045

Gebruikservaring

Mijn zoontje had het in het begin nog even lastig met de schuine voorpoten die ook als een soort armleuning gebruikt kunnen worden. In het begin had hij de neiging om die vast te pakken en dan schuift het stoeltje gemakkelijk weg. Na een paar keer proberen had hij door dat hij gewoon door de knieën moest en was dat probleem opgelost. Hij zit nu dagelijks op het stoeltje. Gaan we naar vrienden, trek ik de pootjes er snel onderuit en zet ik het riempje vast. Zo geeft de HandySitt mij maximale flexibiliteit.

IMG_9068

Conclusie

Thuis heb je vaak al een kinderstoel voor aan tafel. Ik gebruikte de HandySitt dan ook alleen als we buiten aten of op pad gingen. Met de stand-alone pootjes is de HandySitt een stoel geworden voor dagelijks gebruik. Een top idee.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk te monteren
  • Past goed in het design
  • Snel weer te verwijderen

THE BAD

  • Waar laat je al die riempjes?

5 reacties

  1. De pootjes (5706752000187) passen niet in onze Handysitt (5706752012043).Zijn er misschien andere modellen van pootjes?

  2. Ik vergat nog te zeggen dat de ijzertjes bovenaan de pootjes te breed zijn om in de gleuf van de Handysitt te passen.

    We kregen de pootjes en we gingen ermee naar de winkel waar we de Handysitt kochten maar ook zij kregen de pootjes er niet in.Volgens de handleiding moet je de ijzertjes in de gleuf steken maar de gleuf is te smal.Wat doen we verkeerd???

  3. Beste…..Waar kan ik die extra pootjes bestellen/ kopen?Krijg via de babyzaken te horen:worden niet meer geleverd!Heb deze handysitt 2 jaar geleden gekocht!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.