Review: Stokke HandySitt (stoeltje)

Wanneer je een baby van enkele maanden oud hebt, merk je al snel hoe enorm belangrijk een goede kinderstoel is. Alleen al bij het eten scheelt het een hoop rotzooi. Hoe ideaal ook, meenemen is bijna altijd een enorm probleem. Met de HandySitt lijkt Stokke een oplossing te hebben bedacht om iedere stoel in een kinderstoel te veranderen. De afgelopen weken keken ik en mijn kleine man naar hoe ideaal de HandySitt daadwerkelijk is.

Unboxing

Stokke verpakt de HandySitt in een mooie, platte doos. Als dit alle ruimte is die de HandySitt inneemt, ben ik al heel erg blij.

Stokke-HandySitt-Packshot

Bij het uitpakken blijkt dat de stoel nog wel op een paar punten montage nodig heeft. Nouja, het is vooral de rugleuning die er nog op moet en die maakt de constructie iets hoger dan anders in de doos had gepast. Al met al blijft de constructie lekker compact.

Stokke-HandySitt-Unboxing

Design

De HandySitt is in drie uitvoeringen verkrijgbaar. Een versie met zwart, wit en rood gelakt metaal en plastic.

Het stoeltje is voorzien van een plastic rugleuning om de kleine stevigheid te bieden. Aan de zijkanten heeft de kleine helemaal geen steun. Zelfstandig kunnen zitten is dus heel erg belangrijk.

De haak aan de bovenkant is van plastic, maar heeft wel dezelfde kleur als de metalen poten. Door gebruik van plastic zullen stoelen veel minder snel beschadigen, dus dat is een prima keuze van Stokke. Aan de onderkant hebben de pootjes van hout eveneens een beschermkapje meegekregen om de bekleding van stoelen heel te laten.

Stokke-HandySitt-Mick

Het zitje zelf is een houten plankje dat ingeklapt kan worden voor vervoer. Hoewel het houten zitje prachtig is, kent het ook nadelen. Stokke vermeld zelf op de site al dat vocht voor scheurtjes in de lak kan zorgen. Afnemen dus enkel met een vochtig doekje, maar verder niet nat maken. Het echte gevaar voor de HandySitt blijkt echter niet in een vochtig doekje te zitten, maar in een modern spijkerbroekje.

Net als volwassen broeken, hebben deze steeds vaker metalen versieringen. Als die onder de kont zitten, dan drukken deze dus in de lak en het hout waardoor de zitting al snel beschadigd. Hoewel Stokke totaal geen invloed heeft voor wat betreft de babymode, is het om deze reden misschien wel wenselijk om een plastic kapje over de zitplank te hebben. Zo blijft het stoeltje langer mooi.

Stokke-HandySitt-Krassen

Veiligheid

Veiligheid bij kinderstoeltjes is van groots belang en ook hier speelt Stokke handig op in. De HandySitt is namelijk van twee riemen voorzien. Één riem die onder de stoel door gaat en een tuigje van riemen dat de baby op zijn of haar plaats houdt.

Stokke-HandySitt-Features

Voor het tuigje gebruikt Stokke een vijfpunts-sluiting. Hierbij zijn de riemdelen één voor één in te klikken wat erg comfortabel is.

Stokke-HandySitt-Sluiting

Specs

De HandySitt is gemaakt van FSC goedgekeurd hout en is vrij dan bisfenol en ftalaten. Met andere woorden, hij qua materiaal goed verantwoord. Het maximale draaggewicht is 30KG en in de grafiek hieronder zie je waar de stoelen ongeveer aan moeten voldoen.

Stoelmaat

Opties

Stokke levert ook stand-alone pootjes. Met deze optie is de HandySitt in een zelfstandig kinderzitje te veranderen. Deze optie is niet door ons getest.

Conclusie

De Stokke HandySitt is voor ouders zoals mij echt een uitkomst. Met deze compacte gadget in de kofferbak heb je namelijk altijd een kinderzitje voor handen. Hoewel het fijn zou zijn als een baby iets meer steun aan de zijkanten zou hebben, ben ik bang dat dit niet te realiseren is zonder het compacte imago van de HandySitt om zeep te helpen. Wat wel echt een minpunt is, is dat de zitting erg gevoelig is voor beschadigingen. Voor een product dat heel wat jaartjes mee moet gaan, had daar best wat meer aandacht aan gegeven mogen worden.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi, compact ontwerp
  • Handig mee te nemen
  • Mooi materiaalgebruik
  • Optie: Stand-alone pootjes

THE BAD

  • Geen steun aan de zijkanten
  • Zitting beschadigd snel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.