Arjan Olsder
Arjan Olsder

Synology lanceert de 4-bay DS414j NAS

Vorig jaar keek collega Albert al even naar de DS413j van Synology. Een bak waar je vier schijven in kunt laten glijden, maar qua prestaties vooral een bak is om snel veel bestanden op te slaan. Noem het een goede instapper. Met de DS414j tilt Synology deze instapper naar een hoger niveau en wordt de NAS interessant om ook andere taken op uit te laten voeren.

De specs van de DS414j hebben een flinke boost gekregen. Met name doordat Synology een MindSpeed Comcerto 2000 Dual Core 1.2GHz CPU in de DS414j heeft geprikt die ook nog eens 512MB aan DDR3 werkgeheugen mag benutten.

Synology-DS414j-Back

Qua uiterlijk zijn weinig echt grote aanpassingen gemaakt. Er is nog steeds ruimte voor vier drives waardoor je maximaal 16TB aan harddrives kunt plaatsen. Om snelle datatransfers mogelijk te maken, heeft Synology nu ook een USB 3.0 poort aan de achterkant van de unit geplaatst. Daarnaast beschikt de DS414j weer over een gigabit LAN poort.

Apps

De DS414j draait met DSM 5.0 op het nieuwste besturingssysteem van Synology en kan daarmee ook de nieuwste apps downloaden. Hiermee is het mogelijk om de NAS ook te gebruiken voor back-ups, gebruikersbeheer op het netwerk, printerdeling, het streamen van muziek en films. De vrijheid is enorm. Verder heeft Synology de nodige apps om het beheer vanaf iOS en Android mogelijk te maken.

Beschikbaarheid

De Synology DS414j is nu te koop voor €250.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.