Synology lanceert het DSM 5.0 NAS besturingssysteem

Als het gaat om besturingssystemen voor NAS servers, is Synology de concurrentie altijd mijlen ver vooruit gebleven. Nu andere merken qua look ’n feel in de buurt van DSM 4.x zijn gekomen, is het een mooi moment voor Synology om de hele boel eens flink op de schop te nemen.

Ultra HD

Één van de grote veranderingen is dat Synology haar interface heeft ontworpen met het oof op extreem hoge resoluties. Of je nu een UHD/4K display op je bureau hebt staan, of een retina iPad in de hand hebt. De iconen zijn haarscherp.

DSM-5.0-Apps

De verbeteringen in de interface beginnen overigens al bij het inloggen. Jouw NAS zal de actuele tijd en het actuele weer weergeven. Netjes!

DSM-5.0-Login

QuickConnect

Wanneer je de update hebt uitgevoerd, start meteen de QuickConnect wizard. Deze maakt het gemakkelijker om je NAS via het internet te benaderen. Hiervoor moet je wel een account aanmaken op de Synology server.

Betere back-ups

Het maken van back-ups via Cloud Sync omvat nu ook ondersteuning voor Dropbox en Google Drive. Het is dus mogelijk om belangrijke bestanden ook weg te schrijven naar jouw persoonlijke cloud. Mocht je de bestanden in de cloud aanpassen, past Synology deze wijzigingen ook op de server toe.

Ook is het mogelijk om snapshots van data te maken. Dit zijn momentopnamen die je van belangrijke data kunt maken. Zo kun je terug in te tijd als je grote fouten hebt gemaakt in belangrijke bestanden.

Versnelling van SSD’s

Gebruik je SSD’s in je Synology NAS? Dan zal DSM doormiddel van SSD buffering een stuk sneller werken. Tot zes keer als we Synology mogen geloven.

DSM 5.0 is nu beschikbaar als gratis download in het update centrum van de Synology NAS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.