Test: Luvion Nightlight

Luvion is een bekend merk als het gaat om beeld babyfoons. Dit jaar introduceerden ze echter ook de nieuwe Luvion Nightlight. Een nachtlampje zonder opening voor een batterij of zelfs maar een harde knop en daarmee voor kinderen zelfs geschikt om mee te nemen naar bed. Natuurlijk willen we deze innovatieve nachtlamp eens van dichtbij bekijken.

Unboxing

De verpakking van de Luvion Nightlight bevat het nachtlampje, een laadplatform, een Mini-USB stekker van ongeveer 60 CM en een netstroom lader.

Luvion Nightlight Unboxing

Inductie

Het laadplatform is het belangrijkste onderdeel van de Luvion Nightlight. Het betreft een inductielader. Met andere woorden, de nachtlamp wordt draadloos geladen alsof het een elektrische tandenborstel is. Doordat het niet heel lastig is om het nachtlampje op het platform te zetten, kun je dit een kind snel aanleren.

Design

De sample die wij van Luvion ter evaluatie meekregen, betrof een konijn met een worteltje. Qua design ziet het er enorm leuk uit. Als alternatief heeft Luvion deze lamp ook in de vorm van een muis met een stukje kaas.

Luvion Nightlight Packshot

Het hele beestje is van een soort siliconen gemaakt. Het is lekker zacht. De enige knop zit in het hoofdje weggewerkt en is door op het kopje te drukken te bedienen.

Lichtmodus

De Nightlight is in staat om in vier lichtmodus gebruikt te worden. De eerste is een roulatie van kleuren. Daarnaast kun je hem instellen op groen, blauw of rood. Natuurlijk kun je hem met de knop ook uitzetten. Wanneer je hem op de lader zet, gaat hij standaard uit. Til je hem dan op, gaat hij ook automatisch weer aan.

Zoals je kunt zien, geeft het lampje behoorlijk wat licht. Misschien wat teveel. Wanneer de kleine hem mee naar bed neemt, zet ik hem daarom op rood. Anders is het licht behoorlijk onrustig. Een sensor die het omgevingslicht in de gaten houdt en daarop de hoeveelheid licht afstemt zou een mooie toevoeging zijn geweest.

Luvion geeft aan dat het lampje op een volle accu 10 uur mee moet gaan. Hij gaat na een kwartier gebruik echter zelfstandig uit.

Conclusie

Met de Nightlight heeft Luvion niet alleen een leuk, maar vooral ook innovatief lampje gemaakt. Het mag iets minder fel branden, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Ook zou de laadkabel een stuk langer mogen gezien de meeste stopcontacten laag bij de grond zitten. Verder valt er niets op aan te merken.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Mooi, zacht materiaal
  • Leuke vormgeving
  • Vrolijke kleuren

THE BAD

  • De standaard laadkabel is wat kort
  • Hij kan een beetje fel zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.