Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Ergonomische HE Mouse (verticale muis)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Met een natuurlijker houding muizen
  • Extra knoppen bij de duim
  • Dongle op te bergen onder de muis

THE BAD

  • Mini-USB laadsnoer
  • Minder geschikt voor games en grafisch werk

Hij ziet er bizar uit, maar dat is niet heel vreemd. De HE Mouse is een ergonomische muis met als bedoeling om RSI (repetitive Straining Injury) tegen te gaan. Nu horen we tegenwoordig niet zo heel veel meer over RSI, maar feit blijft dat een ontspannen houding achter de PC je spieren zeker ten goede komt. Precies wat de HE Mouse moet doen.

Unboxing

De verpakking van de HE Mouse biedt weinig verrassingen. De muis, een mini-USB kabel en een handleiding. HE Mouse Unboxing Nu testen we de draadloze versie van de HE Mouse en die heeft een dongle nodig. Deze zit handig onderin de muis verstopt. Daar wordt de dongle keurig met een magneet op haar plaats gehouden. HE Mouse Dongle

Design

Het design van de HE Mouse is natuurlijk totaal niet wat we tegenwoordig nog van een muis verwachten. Bij R-Go Tools noemen ze het dan ook een verticale muis. Toch is het meer dan een muis op de zij geworden. Waar je wijsvinger en middelvinger keurig op een muistoets kunnen liggen en toegang hebben tot het scrollwiel, heeft de duim eindelijk ook een functie gekregen. Boven en onder de duim zitten extra functietoetsen. Op gewone muizen zien we dit ook vaak (vooral bij de gaming muizen), maar dan moet je lastige bewegingen maken om de knoppen te gebruiken. Bij deze HE Mouse is dat een stuk gemakkelijker.

De Ervaring

Het is echt even wennen. De ervaring van werken met de HE Mouse komt niet in de buurt van de ervaring met een klassieke muis. Het gevoel is compleet anders. Toch ligt de muis heel goed in de palm van mijn hand. HE Mouse Hand Qua gevoel had alleen de duimsteun van mij omlaag gemogen, maar dat is een compleet misleidend gevoel en is er waarschijnlijk na jaren regulier muisgebruik ingesleten. Door de hogere duimsteun forceert de HE Mouse mijn arm om in een meer natuurlijke positie te draaien. En daar deden we het natuurlijk voor. De muis zelf loopt ook enorm licht over de verschillende oppervlakken waar ik hem op heb gebruikt. Iets dat ik enorm kan waarderen. De muis heeft een 1600DPI sensor wat zeer geschikt is voor het reguliere computerwerk. Wanneer ik op de pixel nauwkeurig zit te photoshoppen, zou ik een hogere resolutie wel kunnen waarderen, net als bij het gamen. Het enige dat niet handig is, is de mini-USB aansluiting op de HE Mouse. De hele wereld stapt over op Micro-USB. Dan is het handig wanneer je de HE Mouse kunt laden op dezelfde stekker die je ook voor je smartphone, tablet of zelfs je PS4 controller gebruikt. Maar dan piep ik wel echt om iets kleins.

Conclusie

Werken met de HE Mouse is enorm wennen. Toch zitten de knoppen op de juiste plaats en voelt de muis al snel vertrouwd aan. Ik mis geen functies, ik heb zelfs knoppen over. Handig! Photoshoppers en gamers zullen zich storen aan de resolutie van de muis, maar dat zijn dan ook hele specifieke doelgroepen.

Beschikbaarheid

De evoMouse Touchpad wordt gedistribueerd via r-go tools.

Eén reactie

  1. Een week geleden heb ik de “R-Go HE Mouse Large Right” aangeschaft. Eerder heb ik de “Hippus Handshoe Mouse medium” uit geprobeerd.
    Na dat ik de “R-Go HE Mouse” een aantal dagen heb geprobeerd realiseer ik wat de “Handshoe Mouse” miste namelijk een dpi switch.
    Door gebruik van een dpi switch kan ik de gevoeligheid zo vergroten dat ik met kleine bewegingen mijn gehele bureaublad kan doorkruisen zonder iedere keer tegen mijn 70% keyboard te komen.
    Ik heb een keyboard dat geen numpad gedeelte heeft. Dit zorgt er voor dat ik mijn muis dichter bij mijn keyboard kan houden..

    Mijn voorkeur gaat altijd naar een bedraad exemplaar omdat er geen batterijen nodig zijn is de muis altijd lichter.

    Enige dat “R-Go HE Mouse” mist of de enige nadelen die ik ondervind zijn.
    – de scroll wiel heeft geen hyper scrolling zoals de Logitech M500.
    – gedeelte waar mijn pink / hand rust had wat breder gemogen.
    – meer aandacht aan de knop kwaliteit het voelt niet zo premium / lekker aan als de Logitch M500.

    Hoe dan ook ik denk dat “R-Go Tools” een top product heeft gemaakt wat betreft de “R-Go HE Mouse” natuurlijk zijn er altijd gebieden die verbeterd kunnen worden.. Oh ja dpi settings zijn.
    800-1600-2400-3200.
    Ik gebruik meestal de twee laatste..
    En de mythe dat alleen gamers iets hebben aan een dpi switch is naar mijn mening onzin..

    Samenvattend; zeker een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.