Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Celluon Epic (Projectie Toetsenbord)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goede vingerherkenning
  • Goed te koppelen via bluetooth
  • handig mee te nemen

THE BAD

  • Nog geen NFC

Het toetsenbord (ook die van mij) is één van de meest vieze dingen waar vingers doorgaans mee in aanraking komen. Zweet, huidschilfers, van alles valt op het toetsenbord. Voor iedereen die hier toch wat gevoelig voor is, heeft Celluon een interessant alternatief in de aanbieding in de vorm van de Epic. Een laserprojectie toetsenbord.

Unboxing

De Epic is een bluetooth toetsenbord met een eigen accu. Hij kan dus ook mobiel worden gebruikt. Om hem op te laden krijg je er een micro-USB kabel bij. Een korte handleiding helpt je verder in het gebruik.

Celluon Epic Unboxing

Design

De Epic komt duidelijk uit dezelfde stal als de geniale EvoMouse touchpad die we eerder al hebben getest. Al had die gaan laserprojectie.

Celluon Epic Design

Bovenin de Epic zit de laserprojector. Deze projecteert het toetsenbord voor de Epic. Daaronder zit een serie sensoren. Deze houden in de gaten wat de vingers doen en registreren de toetsaanslagen.

Bluetooth ondersteuning

Wanneer je de Epic via Micro-USB aan je PC hangt, kan de PC er maar weinig mee. De Epic is echt gemaakt om met bluetooth gebruikt te worden. Wanneer je hem via bluetooth koppelt zal hij prima werken. Laat je de kabel eraan zitten, weet je zeker dat het toetsenbord niet zonder stroom komt te zitten.

Celluon Epic Aansluitingen

Ik heb de Epic op verschillende mobiele apparaten en mediaplayers gebruikt. Zonder moeite weet hij via bluetooth contact te maken met mijn iPod, mijn iPad, maar ook een Galaxy Tab3 8.0, een Galaxy Note 12.2, een Xperia Z, een Xperia Z1, een Minix Neo X7 of een Minix Neo X7 Mini. Het enige dat ik mis is ondersteuning voor NFC.

Gebruik

De afgelopen weken heb ik de Epic vrijwel non-stop in mijn broekzak gehad. Ieder moment dat ik even een mailtje wilde tikken (zijn doorgaans wat langere teksten), trok ik het toetsenbord uit mijn zak en zocht ik een tafeltje op. Dit geeft een enorm comfort. Zeker wanneer je via een smartphone met een betrekkelijk klein scherm probeert te mailen.

Ik kan best snel tikken en de Epic kan het goed bijhouden. Dat het tikoppervlak gewoon de tafel is, laat me de boel ook netjes schoonhouden.

Op de foto is slecht te zien hoe scherp de projectie is
Op de foto is slecht te zien hoe scherp de projectie is

Toch kent het gebruik van dit toetsenbord ook een probleem. Net als bij het on-screen toetsenbord van jouw tablet, kunnen de vingers niet op de toetsen rusten of aftasten waar ze op het toetsenbord zijn. Blind tikken is daarmee voor mij iets lastiger, maar niet onmogelijk.

Conclusie

Projectietoetsenborden zijn niet nieuw. Met de Epic beleef ik wel voor het eerst een kwalitatief goede ervaring. De Epic kan mijn vingers goed bijhouden en de projectie is duidelijk. De flexibiliteit dat hij ook nog eens op vrijwel ieder bluetooth apparaat aangesloten kan worden, maakt het een enorm gave gadget.

Beschikbaarheid

De evoMouse Touchpad wordt gedistribueerd via r-go tools.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.