Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Test: evoMouse Touchpad

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Lekker klein
  • Zit stevig in elkaar
  • Duidelijke verlichting van het oppervlak
  • Duidelijke signalen wanneer jouw vinger buiten bereik komt
  • Goede registratie van tikken
  • Goede registratie van gestures

THE BAD

  • Je moet er wel echt even aan wennen

We hebben al verschillende draadloze touchpads getest in de afgelopen jaren, maar nog nooit een onzichtbare. De vrolijke evoMouse Touchpad ziet er uit als een high-tech hondje voor op jouw bureau, maar blijkt jouw vingers zeer nauwkeurig in de gaten te houden.

Unboxing

In de doos van de evoMouse Touchpad zit niet alleen de touchpad sensor, maar ook een micro-USB kabel. De evoMouse Touchpad is zelf dus niet draadloos. evoMouse Touchpad Unboxing

Design

Ik gaf het al even aan, evoMouse heeft er voor gekozen om de Touchpad vorm te geven als een soort van hondje. Dat moet je natuurlijk maar net leuk vinden. Toch heeft evoMouse hier een IF design award mee op mogen halen en ach, de functie is voor mij uiteindelijk belangrijker dan de vorm.

Gebruik

Het installeren onder Windows is een makkie. Inprikken, een paar seconde wachten en de evoMouse Touchpad werkt. evoMouse Touchpad Poep In de ogen zitten twee witte LED’s. Deze lijken vooral voor de vormgeving bedoelt, maar verlichten bij schermer her oppervlak waarop je werkt. Daarnaast knipperen ze zodra jouw vingers de randen van het onzichtbare touchoppervlak raken. Het werkoppervlak is volgens de doos 12×16. Dit klopt aardig met mijn ervaring. Het oppervlak start rond de 7 centimeter voor de sensor. Wil je hem uitzetten, dan zit de power knop op de rug. Van een touchpad mag je verwachten dat je met een tik erop ook opdrachten aan de pc kunt geven, en ook die worden goed geregistreerd. Een knap staaltje techniek. Ook de multitouch gestures van Windows worden begrepen. Inzoomen door de vingers uit elkaar te bewegen, scrollen met twee vingers, hij snapt het allemaal. evoMouse Touchpad Overdag Het gebruik is wel gelimiteerd tot lichte tafels. Wanneer ik de evoMouse Touchpad op een mat zwart oppervlak zet, registreert hij mijn vingers nauwelijks.

Conclusie

Je moet misschien even over het ontwerp van de evoMouse Touchpad heen stappen om het idee te begrijpen. Het is dan ook de nauwkeurigheid en het plezierige gebruik die dit één van de fijnste gadgets op mijn bureau maakt.

Beschikbaarheid

De evoMouse Touchpad wordt gedistribueerd via r-go tools.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.