Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Facebook een miljard op tafel legde om Instagram over te nemen. Ondertussen groeide het netwerk door en dit jaar moet het geld op gaan leveren. Instagram zal namelijk advertenties gaan vertonen.

Hiervoor is een deal gesloten met adverteerder Omnicom in Amerika die in totaal voor $100.000.000 aan advertenties zal verkopen aan haar klanten. Deze advertenties worden niet zoals in veel gratis apps als banners en pop-ups weergegeven. In plaats daarvan kiest Instagram ervoor om ze als foto’s en video’s in de timeline op te nemen. Vergelijkbaar met hoe Facebook dit doet.

Deze stap van Facebook is niet heel opmerkelijk. Er moet immers geld worden verdient en Facebook heeft ooit toegezegd geen geld voor toegang tot Instagram te gaan vragen. Maar hoe zit dit voor de toekomst van WhatsApp? WhatsApp is al een betaalde dienst. Dus daar zou ik me voorlopig nog geen zorgen over maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.