Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Facebook Koopt Instagram

Instagram heeft een paar wilde dagen achter de rug. Afgelopen week lanceerde Instagram haar Android app. Feitelijk een kopie van de populaire Instagram app op de iPhone zoals die in 2010 is gelanceerd. Het was mogelijk om je vooraf in te schrijven om zo als eerste op de hoogte te zijn van de release. 430.000 mensen schreven zich hiervoor in wat resulteerde in 1 miljoen downloads op de dag van de release.

Nu, nauwelijks een week later, heeft Facebook Instagram gekocht. In totaal legde het sociale netwerk daar 1 miljard dollar voor neer. Een deel hiervan is in cash uitbetaald, een ander deel in aandelen. Mark Zuckerberg maakte dit nieuws zelf bekend via zijn weblog. Hij verklaarde dat Instagram prima in de Facebook familie past omdat Facebook draait om het delen van foto’s met familie en bekenden. Je mag er dus vanuit gaan dat de Instagram profielen binnenkort aan facebook worden gekoppeld.

 

Download Instagram: Android iOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.