Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: TYLT Y-Charge 4.2 (Autolader)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • 4.2 Ampère
  • Uniek design
  • Twee USB aansluitingen

THE BAD

  • Je moet het design wel waarderen

Er zijn veel autoladers verkrijgbaar, maar geen is zo opvallend als de Y-Charge van Tylt. Daarnaast kun je jezelf afvragen of zo ook zo krachtig zijn als de Y-Charge. Één ding is duidelijk, dit is dé autolader voor gadgetliefhebbers. Mits je het design kan waarderen natuurlijk ;-).

Unboxing

In de doos van de Y-Charge vinden we alleen de Y Charge zelf. Er is ook een uitvoering met een Syncable (USB kabel), maar die hebben we niet ter review ontvangen. Het voordeel van de set is vooral dat het design goed op elkaar aansluit.

Design

De Y-Charge is een beetje vormgegeven als een takje dat uit jouw 12v aansluiting in de auto steekt. Dat is vrolijk, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die liever iets hebben wat meer aansluit op het design van een serieuze auto. Een kwestie van smaak. Tylt geeft wel keuze uit verschillende kleuren. Wij ontvingen de groene versie, maar er is ook een rode, blauwe en zwarte uitvoering van de Y-Charge 4.2.

Y-Charge 4.2 Groen

Laadstroom

De Y-Charge 4.2 beschikt over twee USB poorten. Beiden leveren maximaal 2.1 ampère per stuk ofwel 4.2 ampère in totaal. Die 2.1 ampère is geen overbodige luxe. Tablets, maar ook recente smartphones hebben deze nodig om snel opgeladen te kunnen worden. Er zijn veel alternatieven op de markt die je USB producten in de auto laten laden, maar qua vermogen sprint de Y-Charge er echt uit.

Plaatsing

Je plaatst de Y-Charge in de 12 volt aansluiting van de auto. Het is daarbij belangrijk om voldoende ruimte boven de aansluiting vrij te hebben. Hij steekt namelijk een stukje uit en daar komt de lengte van de USB plug ook nog eens bovenop. Nu heb ik niet veel auto’s beschikbaar om de Y-Charge op te testen, maar dit zijn de resultaten van mijn onderzoek:

  • Nissan Almera 2000 – Zowel voor als achter ruimte genoeg.
  • Volkswagen Golf VI – Aansluiting bij dashboard heeft te weinig ruimte, achterbank is geen probleem.
  • Toyota Prius 2011 – Aansluiting bij dashboard is geen probleem. Aansluiting onder de armleuning blokkeert één USB uitgang.

Conclusie

Bij Tylt draait het niet alleen om design, maar ook om functie. Als je, net als mij, het design van de Y-Charge kan waarderen, plaats je hem met veel plezier in jouw dashboard. Zo niet, is de Y-Charge nog steeds één van de meest krachtige en functionele laders die je op dit moment voor in de auto kunt vinden. Een aanrader dus.

Beschikbaarheid

De Y-Charge 4.2 ligt nu in de winkel en is verkrijgbaar in de kleuren groen, blauw, rood en zwart. Naast de zware 4.2 ampère uitvoering, is er ook een 2.1 ampère uitvoering. Mijn advies is om gewoon voor de 4.2 te gaan.

Y-Charge Kleuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.