Review: OnePlus Warp Charge 30 Car Charger

Onderweg ben ik vrijwel altijd mijn smartphone aan het laden. Op dagan dat ik lange ritten maak, neem ik niet eens de moeite mijn smartphone ’s nachts nog op te laden. OnePlus maakt het opladen nu ook interessant op de korte ritten.

Unboxing

Het lijkt zo’n simpel product, maar iedere OnePlus unboxing is toch een hele ervaring. Zo ook bij de OnePlus Warp Charge 30 Car Charger. Daar vinden we namelijk meer dan alleen de 12v lader zelf in de verpakking.

  • OnePlus Warp Charge 30 Car Charger
  • Handleiding
  • 8m lange USB-A naar USB-C kabel

Design

Niets is moeilijker dan een product voor in de auto ontwerpen. Ieder dashboard ziet er compleet anders uit. Andere materialen, andere vormen. Hoe maak je dan iets dat eigenlijk overal werkt?

OnePlus kiest daarom voor gebruik van grijze plastics. Een soort zilvergrijs voor de bovenkant van de 12v lader en een soort donkergrijs voor het onderste deel. Alle verplichte teksten staan zoveel mogelijk op het onderste deel. Zo verdwijnen ze snel uit het zicht.

OnePlus Warp Charge 30 Car Charger in gebruik

Leuk detail is de LED verlichting in de OnePlus Warp Charge 30 Car Charger. Wanneer je een smartphone aan het opladen bent, ontstaat er een rode lichtring rondom de USB aansluiting. Erg netjes en strak.

OnePlus Warp Charge 30 Car Charger specs

Een lader moet veilig zijn. Zowel in de auto als thuis. OnePlus heeft duidelijk geïnvesteerd in veiligheid voor de OnePlus Warp Charge 30 Car Charger. Zo zit er overspanningsbeveiliging in, maar ook beveiliging tegen het overladen van de aangesloten OnePlus smartphone. Er is beveiliging tegen oververhitting en kortsluiting.

Gebruik je de OnePlus Warp Charge 30 Car Charger met een OnePlus 3, 3T, 5, 5T, 6, 6T of 7, dan gebruik je een smartphone zonder Warp Charge ondersteuning. Het opladen gaat dan met 5 Volt 2 ampère. Met andere woorden, met 10 Watt. Gebruik je een Warp Charge toestel, dat is op dit moment alleen de OnePlus 7 Pro, dan ga je laden met 5 Volt 6 Ampère ofwel 30 Watt.

OnePlus Warp Charge 30 Car Charger in de auto

Duurzaamheid

OnePlus heeft de bouwkwaliteit van de OnePlus Warp Charge 30 Car Charger uitvoerig getest. OnePlus claimt dat de USB plug op 5.000 keer gebruik is getest en de 12v plug op 2.000 keer gebruik. Best netjes.

Gebruikservaring

Er zijn inmiddels heel wat draadloze laders in de handel voor smartphones in auto’s. Reuze comfortabel, maar OnePlus doet daar nog helemaal niets mee. In ruil krijg je nu een supersnelle lader voor in de auto. 20 minuten rijden met de OnePlus Warp Charge 30 Car Charger is goed voor een volledig opgeladen OnePlus 7 Pro. Ook korte ritjes zijn daarmee dus al voldoende om met een volle smartphone op plaats van bestemming aan te komen. Ook kun je de OnePlus Warp Charge 30 Car Charger prima gebruiken om bijvoorbeeld jouw MacBook bij te laden.

OnePlus Warp Charge 30 Car Charger met Oneplus 7 Pro

Conclusie: OnePlus Warp Charge 30 Car Charger

Hij is slim, hij is mooi en bloedsnel; de OnePlus Warp Charge 30 Car Charger. Deze lader is ideaal voor wanneer je met de OnePlus 7 Pro op stap bent. Hoewel de accu van die Android smartphone al geweldig is, is het wel fijn dat je hem onderweg in 20 minuten volledig kunt laden.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Snelle lader
  • Erg mooi vormgegeven

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events