De smaak van: Nespresso Bukeela

Onlangs introduceerde Nespresso de nieuwe Bukeela grand cru voor lungo (110ml) drinkers. De Bukeela is de eerste pure origins koffie die Nespresso in deze lijn introduceert. De complete grand cru bestaat namelijk uit koffie afkomstig uit Ethiopië. De andere pure origins varianten zijn alleen verkrijgbaar als espresso variant.

De Bukeela is een samenstelling van twee koffiebonen die enkel in Ethiopië worden verbouwd. In beide gevallen gaat het om een Arabica boon. De eerste boon komt uit Sidema en heet een jasmijn-achtige smaak terwijl de tweede uit de bossen van het westan van Ethiopië komt en daar in de zon wordt gedroogd. Met een intensiteit 3 is de Bukeela een milde koffievariant die het naar mijn smaak vooral aan het begin van de avond goed doet.

De smaak van de Bukeela wordt getypeerd door een houtachtige smaak waarin ik ook de muskaat uit kan herleiden. De jasmijn smaak waar Nespresso het over heeft herken ik niet, maar zal ongetwijfeld meewerken aan de smaak van deze melange.

Nespresso-Bukeela-Grand-Cru

De Bukeela is heerlijk met een scheutje melk, maar komt echt tot bloei in een cafe latte. De overdadige hoeveelheid melk brengt een karamelsmaak naar voren die te versterken is met suiker. Mijn tip, gebruik een klein schepje poedersuiker of stevia in een kopje voor je er de melk in stort. Het schuim en de melk krijgen een andere zoetheid wat een verrassend effect geeft aan de koffie ervaring.

Nespresso heeft er voor gekozen om de grand cru van de Bukeela te kleuren naar de aarde in Ethiopië. Daarnaast heeft Nespresso deze kleur ook toegevoegd aan de Lungo Pixie kopjes zoals je op onze foto’s terug kunt zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events