De smaak van: LaCompatibile.it Oro Di Napoli (voor Nespresso automaten)

Hier op de redactie drinken we regelmatig een kopje Nespresso. In 2012 kwam Nespresso met de Napoli capsule die een heerlijke, maar extreem sterke espresso leverde. Mijn favoriet bij uitstek. Tijdens de Huishoudbeurs kregen we de Oro Di Napoli van het Italiaanse La Compatibile mee.

De verpakking

Nu is dit de eerste keer dat we capsules van La Compatibile proeven. Het eerste dat opvalt is de verpakking. Deze staat mooi onder druk wat een goede indicatie geeft van de versheid. Wanneer ik de verpakking open trek, ploft deze en ruik ik meteen al de koffie. De capsules zelf lijken hermetisch afgesloten, dus ze werken bij La Compatibile hard aan de versheid van het product.

LaCompatibile.it Oro Di Napoli Verpakking

De capsule

We kennen de plastic capsules van DE. Wanneer we deze in een Nespresso U machine steken, willen ze weleens blijven steken in het automatische perforeersysteem. Niet vreemd, want plastic zet uit. Bij La Compatibile lijken ze dit ook te beseffen. De capsules zijn iets smaller en conisch. De U werpt ze dan ook zonder problemen uit.

LaCompatibile.it Oro Di Napoli Capsules

Een ander verschil met DE is de aluminium afdichting waarmee deze capsules de originele van Nespresso benaderen. Deze afdichting is iets slapper, maar wordt wel goed geperforeerd. Toch heeft de U wel wat moeite met het realiseren van een vloeiende doorloop. De pomp moet echt hard werken, wat slijtage van het systeem kan bevorderen.

Het resultaat

De Oro Di Napoli is een espresso variant. Hoewel een espresso doorgaans sneller wordt gedronken, is de crema laag een belangrijk onderdeel van de smaak van een espresso. Hier zitten onder anderen de vetten en suikers van de koffie in. Zoals je kunt zien in het glas waarin ik de espresso heb geschonken, is deze duidelijk aanwezig.

Wat wel tegenvalt, is de doorloop van de koffie. De machine geeft zo’n 20% minder koffie uit deze capsules en doet dit constant. Het loont dus om de machine opnieuw in te stellen en wat meer water te laten pompen.

LaCompatibile.it Oro Di Napoli

La Compatibile geeft aan dat de Napoli een intensiteit 11 heeft. Voor mijn gevoel wijkt de schaal van La Competibile een stukje af van die van Nespresso. De originele Napoli was een sterkere koffie. Dat wil echter niet zeggen dat dit een slechte koffie is. Het is gewoon een goede smaak op zichzelf.

2 reacties

  1. Heb een proefpakket onvangen en na diverse smaken te hebben geprobeerd
    liep mijn machine bijna niet meer door.
    heb toen weer de capsules van de Lidl genomen en mijn machine loopt weer gewoon door.
    Voor mij dus geen la compatibile meer.

  2. @Annelie, bedankt voor jouw feedback. Voor onze lezers kan het fijn zijn als je even aangeeft welke machine je hebt. Zoals aangegeven hebben wij getest met de Nespresso U en deze had er ook wat moeite mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events