Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Sony LCS-BBM draagtasje voor de DSC-QX10 lenscamera

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goede stootbescherming
  • Goede regenbescherming
  • Mooie afwerking
  • Ook geschikt voor andere kleine lenzen

THE BAD

  • Mist een lus om hem aan een riem te hangen

Tijdens de IFA introduceerde Sony twee lenscamera’s. De DSC-QX100 en de DSC-QX10. Die laatste hebben we uitvoerig getest, maar er was één ding dat duidelijk ontbrak. Een goed tasje om de lens te beschermen. Wij bestelden de LCS-BBM van Sony om te kijken of deze voldoende bescherming kan bieden.

Unboxing

Allereerst complimenten voor de verpakking van de draagtas. Sony heeft een prachtig plastic doosje laten ontwikkelen dat zonder zakmes of schaar te openen is. In het doosje zit (natuurlijk) alleen het tasje. Meer verwacht ik ook niet.

IMG_9034

Design

Hoewel Sony dit een ‘soft carrying case’ noemt, is het tasje alles behalve flexibel. Het tasje heeft aan alle kanten stevige wanden. Aan de buitenkant afgewerkt met imitatieleer terwijl de binnenkant lekker zacht is.

IMG_9037

Toch flexibel

De camera clip maakt de DSC-QX10 ongeveer 10% groter dan zonder deze clip. In beide gevallen zal de lens stevig in de tas zitten. Dit komt door een groot kussen in de bodem dat mee veert met het benodigde hoogte voor de lens. Hierdoor is het tasje ook bruikbaar voor een aantal andere Sony lenzen. Denk aan de SEL20F28, SEL16F28 en de SELP1650. Dit heb ik echter niet kunnen testen omdat ik deze lenzen zelf niet heb.

IMG_9039

Bescherming

De bescherming van de lens gaat verder dan de dikke wanden en het kussentje onderin de draagtas. De materialen zijn namelijk dicht op elkaar gestikt en de ritsen zijn afgeschermd. Hierdoor is het geen probleem als je de lenstas per ongeluk in de regen laat staan.

Conclusie

Qua bescherming is de LCS-BBM een must-have voor jouw DSC-QX10 lens. Nu ik dit tasje heb, merk ik dat hij standaard in mijn tas zit en daardoor veel meer wordt gebruikt. Toch mis ik één ding aan het tasje. Een lus om hem bijvoorbeeld aan een riem te kunnen hangen. Zeker wanneer je ook nog een DSC-QX100 zou hebben, is het handig dat je de tasjes bij het verwisselen niet in de hand hoeft te houden. Verder valt er niets aan op te merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.