Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Slimme displays moeten de accuduur van smartphones vergroten

Energiebesparing is een hot topic onder smartphonefabrikanten. Hoe minder jij hoeft te laden, hoe beter de gebruikservaring. Één van de slimme besparingen is het gebruik van OLED displays door bedrijven als Samsung. Toch lijkt het erop dat het voor wat betreft het display nog slimmer kan.

SunPartner Technologies en 3M hebben deze week een nieuw type glas gepresenteerd dat voorzien is dan vrijwel transparante zonnecellen. Deze cellen worden in het glas verwerkt om het omgevingslicht in stroom om te zetten en zo de accu bij te voeden.

De nieuwe zonnepanelen houden vrijwel geen licht van het display tegen waardoor ze goed toepasbaar zijn in de hedendaagse smartphones en tablets. Helaas leveren ze alleen nog onvoldoende stroom om een volledige vervanger voor de standaard lader te zijn. Ze verlengen vooral het uithoudingsvermogen van het toestel. De verwachting is dat je op een normale dag 15% van de benodigde energie via dit display zal krijgen.

Natuurlijk zijn er ook gadgets waarbij de impact veel groter is. e-readers hebben bijvoorbeeld extreem weinig stroom nodig en een relatief groot schermoppervlak. Deze zouden met gebruik van het nieuwe display volledig zonder laders kunnen werken. Zelfs een traditioneel horloge zou tot in de eeuwigheid moeten kunnen tikken.

Via.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.