Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

VW giet Elektrisch rijden in een abonnementsvorm

In een poging elektrisch rijden interessanter te maken, komt Volkswagen met een nieuw abonnement voor de elektrische e-Up. Het abonnement omvat zelfs stroom voor de eerste 10.000KM.

Voor €495 per maand levert Volkswagen je een e-Up met een eigen laadpunt en 10.000KM aan groene stroom via Eneco HollandseWind. Nu heb ik weleens in een benzine Up gezeten en weet ik dat het een aardige ervaring was. De kans is groot dat deze e-Up een stuk pittiger zal rijden.

Hoewel Volkswagen een oplaadpunt meelevert, snapt Volkswagen ook wel dat het dreigende tekort aan laadpunten ook voor jou een probleem kan worden. Hier is de Easy Sharing app voor bedacht. Daarmee kun jij jouw laadpunt openstellen voor andere e-Up rijders en in ruil mag jij bij anderen aan de lader. Een interessant en sociaal idee. Daarnaast krijg je ook nog de voertuig app van Volkswagen. Hiermee kun je de accustatus van de e-Up controleren en de auto voorverwarmd of gekoeld worden.

De e-Up is voorzien van vier portieren, 15-inch lichtmetalen wielen, City Emergency Braking, automatische airco, elektrisch verwarmbare buitenspiegels, stoelen en voorruit, Radio RCD 210, navigatiesysteem, soundpakket met 6 luidsprekers en LED-dagrijverlichting. De e-up! wordt standaard geleverd met twee laadkabels (voor openbare laadpalen en netspanning) en heeft een CCS-aansluitpunt voor snelladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.