Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de ScienceX - De auto van de toekomst met 4.5 sterren.

The Good
  • 9 experimenten
  • Zeer leerzaam boekje
  • Alle onderdelen en gereedschappen zijn aanwezig
The Bad
  • Je moet de auto zelf stickeren en dat is niet zo heel gemakkelijk.
  • De doos bevat wel heel veel ongebruikte ruimte.


Onder het label ScienceX brengt Ravensburger sinds jaar en dag experimenteerdozen voor kinderen uit. Met de nieuwste doos, ScienceX – De auto van de toekomst, ging het zelfs een samenwerking met Mercedes aan. Met deze doos leren kinderen dan ook alles over de toekomst van elektrisch rijden.

De doos van Ravensburger bevat een model Mercedes-Benz B-Klasse BlueEFFICIENCY Edition auto die je zelf gaat ombouwen tot een elektrisch rijdend model. Helaas wordt het model zonder bedrukking geleverd. Je zal dus zelf de stickers moeten plakken en het blijkt een lastige klus om die mooi recht te krijgen.

IMG_8954

Het bijgeleverde boek is de ware kracht achter deze experimenteerdoos. Hoewel het de 9 experimenten in detail uitlegt, geeft het enorm veel informatie over elektriciteit op zich en hoe elektrische auto’s gemaakt kunnen worden. De 9 experimenten zijn in diezelfde context opgenomen in het boekje. Met andere woorden, ieder experiment helpt de auto beter te worden.

Kinderen leren ook meteen om naar schema’s te kijken. In het boekje staan tekens uit elektrische schema’s naast foto’s van de componenten en op diverse plekken in het boekje staan leuke weetjes over de schakelingen die je maakt.

IMG_8953

Wanneer een experiment is opgebouwd, gaat het boekje ook uitgebreid in op het resultaat van het experiment. Wat gebeurde er en waarom gebeurde dat? Allemaal informatie die kinderen helpt om meer inzicht te krijgen in wat ze doen.

Conclusie

De samenwerking tussen Ravensburger en Mercedes is slim. Als het gaat om groen rijden, zou ik zelf geen moment aan Mercedes denken. De ScienceX – De auto van de toekomst doos zal dan ook zeker positief bijdragen aan de merkbeleving van Mercedes. Maar daar gaat het niet om.

De ScienceX – De auto van de toekomst doos van Ravensburger stelt kinderen in staat om op een speelse manier heel veel over elektrisch rijden en het bouwen van schakelingen te weten te komen. Doordat alle componenten en gereedschappen kant en klaar in de doos zitten, kan ieder kind direct met de doos aan de slag. Alleen het stickeren van de auto is een klus waar een vaste hand bij moet komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.