Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Revol Revolution pannen

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Geschikt voor vele warmtebronnen
  • Pan ziet er goed uit
  • Handvat van het deksel blijft lang koel
  • Goed schoon te maken

THE BAD

  • De recepten in het boekje laten niet zien bij welke panmaat ze horen.

De kerst komt eraan en dan is het in de gemiddelde keuken al snel een zooitje. Een pan voor dit, een pan voor dat en ga zo maar door. Met de Revolution pan hoopt het Franse Revol een oplossing te bieden voor iedereen die een maaltijd op meerdere hittebronnen gaat bereiden of misschien zelfs panklaar in moet vriezen. GadgetGear test de Revolution pan.

Design

De Revolution pan is gemaakt van porselein. De pan zelf is standaard wit, maar de deksels zijn in de kleuren wit, zwart, rood, geel, blauw, groen en oranje verkrijgbaar. Allen met een zwart handvat. Het testmodel van 19 centimeter dat wij ontvingen, heeft een witte deksel.

Revol Revolution Pan 19CM Bodem

Dat de pan met verschillende hittebronnen overweg kan ligt volgends Revol onder anderen aan de samenstelling van het porselein. Toch lijkt een groot deel van de magie uit bodem van de pan te komen. Hier lijkt een speciale laag aangebracht te zijn voor de hittedistributie. Hier staat met iconen ook nog eens aangegeven wat de pan allemaal kan.

Hittebronnen en vrieskou

De Revolution pannen kunnen zowel op gas als op inductie en elektrische kookplaten gebruikt worden. Daarnaast kun je de pan zonder moeite in de oven of magnetron schuiven. Is de maaltijd klaar en moet hij ingevroren worden? Geen probleem. De hele pan kan zo de vriezer in. Iets dat bij mij in de praktijk erg goed beviel bij het voorbereiden van desserts.

Het voordeel van het materiaal is ook dat ik geen vervorming van de pan kan waarnemen. Ik kook zelf voornamelijk op gas en al mijn pannen vertonen hierdoor kromme bodems. Porselein trekt echter niet krom.

Revol Revolution Pan 19CM Deksel

Bereidingen

Bij de Revolution pan zit een boekje met recepten die de veelzijdigheid van de pan goed weergeven. Vol enthousiasme ging mijn avontuur dan ook van start met de klassieker Ossobucco. Hoewel ik al voor een fors kleiner stuk koos, bleek de pan al snel veel en veel te klein. Wij hadden de 1,5 liter pan ontvangen, maar Revol was vergeten te vermelden voor welke pannen de recepten zijn. Hierdoor is het lastig in te schatten hoe je de recepten moet terugschalen naar de kleinere pannen. Waar het receptenboekje een leuke bonus was, verandert het in een nutteloze toevoeging. Gelukkig heb ik zelf nog een grotere pan ;-).

Na de avonturen met de recepten van Revol, ben ik zelf ook uitgebreid gaan experimenteren met slow-cooking en het braden van vlees. Wat mij hierin opvalt is dat de Revolution pan niet alleen goed werkt, maar ook erg gemakkelijk schoon te maken is. Porselein is veel minder gevoelig voor kleine krasjes waardoor aangekoekt eten gemakkelijk los komt. Ook is het natuurlijk heerlijk dat je gewoon metalen gereedschappen met de pan kunt gebruiken.

Conclusie

Wie met de kleine pannen vol enthousiasme aan de bijgeleverde recepten begint zal al snel balen van het receptenboekje. Toch blijkt de Revolution pan de beloften van Revol waar te maken en een grote aanwinst in de keuken te zijn. Het is jammer dat het seizoen er niet naar is, maar deze zomer gaat hij ook zeker mee op de BBQ.

Beschikbaarheid

De Revolution pannen zijn nu te koop. Een ronde 19CM pan kost je €113 terwijl je voor een 26CM pan €169 kwijt bent. Een ovale pan van 32,5×26,5CM kost €215 en voor een Tajine van 32Cm betaal je €175.

Revol Revolution Pan 19CM Packshot

3 reacties

  1. Ik heb een Revol pan voor 1,2 liter, diameter 18 cm. Prima pan, al jaren. Maar het zwarte handvat van de deksel brokkelt nu af. Kan dat komen door de afwasmachine waarin ik de pan was?
    En waar kan ik een nieuw deksel in dit formaat bestellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.