Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Boogie Board 8.5 (eWriter)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Zeer goedkoop
  • Werkt prima
  • Leuke, handige optionele hoes

THE BAD

  • Deze uitvoering is wel heel basaal in vergelijking tot de nieuwere modellen

Hoewel de Jot 8.5 op dit moment de meest moderne eWriter is, is het ook wel aardig om eens stil te staan bij het verleden. Ook de allereerste Boogie Board ligt namelijk gewoon nog in de winkels, dus kijken we daar ook maar eens naar.

Wat is een eWriter?

De Boogie Board is een uitvinding van Improv Elektronics en bevat een reflex LCD display. Dit is een soort van passief scherm. Wanneer je er met de stylus op drukt, wordt dat gedeelte van het scherm transparant. Hierdoor kun je er op schrijven. Een kleine knoopcel stelt je in staat om het geschreven bericht weer te wissen. Dit verbruikt zo weinig energie dat deze uitvoering 50.000 keer mee moet gaan voor de batterij op is. Tsjah, dan is het bordje zelf wellicht ook aan het einde van zijn leven.

Unboxing

Qua accessoires is de originele Boogie Board best rijk uitgerust. Niet alleen bevat deze Boogie Board een lekkere, dikke stylus, maar ook een clip om deze boven de eWriter vast te zetten, optionele magneten die je er onder kunt plakken en een doekje om het scherm schoon te maken.

Boogie Board 8.5 Unboxing

Zelf plakken

De Jot 8.5 heeft magneten in de behuizing zitten en dat is fijn. Het is namelijk best een klus om de magneten van deze 8.5 netjes achterop te plakken. Daarnaast smoelt het gewoon niet echt. Als je ze niet gaat gebruiken, moet je ze vooral niet op de eWriter plakken.

Toch hebben deze magneten ook een voordeel. Waar die van de Jot 8.5 net sterk genoeg zijn, zit deze 8.5 echt wel vast wanneer je hem op de koelkast plakt. Dat is dan weer een voordeel.

De clip

Wanneer je de magneten niet gebruikt, moet je de clip eigenlijk ook niet gebruiken. Deze laat je boogie board namelijk wiebelen. Het is dan ook niet vreemd dat in de nieuwe Boogie Boards andere oplossingen voor de stylus zijn bedacht.

Boogie Board 8.5 Gebruikt

Het display

In theorie is het display hetzelfde als dan van de Jot 4.5 en de Jot 8.5. Toch heeft het exemplaar dat we hier ontvingen net wat meer imperfecties. Niet dat het storend is, maar het valt wel op. Toch is het scherm wel weer extreem sterk. Je kunt flink drukken zonder dat je last krijgt van krassen. Zeker wanneer je kinderen met de 8.5 laat werken is dat een fijne eigenschap.

Het display is heerlijk dun, maar is daardoor ook wat minder stevig. Heb je de magneten onder het bord geplakt, buigt het lichtjes door. In de praktijk heb ik er geen last van, maar ook hier zie ik dat de nieuwe Jot generaties een stuk beter gebouwd zijn.

Accessoires

Wat ik bij de JOT’s mis, zijn leuke accessoires. Zo is bij deze Boogie Board een neoprene hoes verkrijgbaar. Deze hoes heeft ook ruimte voor de stylus, dus dan hoef je de clip niet op je eWriter te klikken. Handig! Daarnaast blijft het scherm beter beschermd wanneer de Boogie Board in je tas zit. Een erg leuke accessoire.

Boogie Board 8.5 Sleeve

Conclusie

Het concept van de Boogie Board als vervanger van het kladblok blijft fantastisch en ik merk dat ik, maar ook kinderen om mij heen er graag mee werken. Toch is deze uitvoering vooral het bewijs van hoeveel beter de Jot’s zijn. Geef dus vooral die paar extra euro’s uit om een beter product te kopen.

Boogie Board 8.5 Packshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.