Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Boogie Board Jot 8.5 (eWriter)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Bespaart een berg papier
  • Leuk voor het hele gezin
  • Simpele techniek
  • Verwisselbare batterij

THE BAD

  • Onduidelijk hoeveel je bespaart qua milieubelasting wanneer je kijkt naar papierproductie en de productie van de Jot.

Tijdens de IFA kwamen we in een klein hoekje de heren van Boogie Board tegen. Boogie Board is een bedrijf dat een passief LCD display heeft ontwikkeld. Het idee erachter is om papier te besparen. De Jot 8.5 is één van de high-end modellen in het portfolio van Boogie Board en wij gingen ermee aan de slag.

Uboxing

De verpakking van de Jot 8.5 bevat niet veel meer dan het apparaat zelf. Er is wel een stylus, maar die zit al veilig in het apparaat geschoven. De stylus doet overigens ook dienst als standaard. Handig!

Boogie-Board-Jot-8.5-Unboxing

Design

Qua design is de Jot 8.5 niet heel spannend. Boogie Board heeft voor grijs plastic met een blauwe rand gekozen. Strak en zakelijk zullen we maar zeggen. De grote ronde knop is om het scherm te resetten. Simpel dus.

Passief display?

Het scherm van de Jot 8.5 is een passief LCD display. Dat wil zeggen dat de Jot het display in een bepaalde staat brengt en dat jij met je stylus dat mag veranderen. Druk je op de knop, schiet het display terug in de oude staat.

Boogie-Board-Jot-8.5-Stand

Dat Boogie Board er voor kiest om je in het wit te laten schrijven op een zwarte achtergrond is niet vreemd. Om een LCD display zwart te maken heb je energie nodig. De druk van de stylus zorgt er simpelweg voor dat de pixels weer wit worden. Als de Jot zwart zou schrijven op een witte ondergrond, zou hij dus veel energie vragen.

Gebruik

De Jot 8.5 is dé vervanger van post-it’s. Het idee is dat je met een Boogie Board in huis simpelweg geen papier meer gaat verspillen. Dat lijkt prima te lukken. De Jot 8.5 ligt bij mij naast de telefoon en gebruik ik voor alle snelle notities. Missie geslaagd dus. De vraag is alleen wel hoeveel CO2 er vrijkomt bij de productie van het papier dat ik gebruik en hoeveel bij de Jot. Mijn gevoel zegt dat ik er wel een paar jaar over doe voor ik echt compenseer.

Boogie-Board-Jot-8.5-Packshot

Het enige nadeel is dat de magneten in de Jot niet heel sterk zijn. Hoewel de Jot prima blijft hangen op een metalen deur, zorgt trilling ervoor dat hij langzaam naar beneden glijdt. Dat is onder anderen bij koelkasten het geval. Een sterkere magneet had ik dus wel gewaardeerd.

Accuduur

De Jot 8.5 werkt op een CR3032 knoopcel die enkele duizenden keren meegaat. Hoewel dit één van de weinig modellen is waar je de batterij van kunt verwisselen, is de verwachte levensduur op een enkele batterij toch al een mooie 6 jaar.

Conclusie

De Boogie Board Jot 8.5 is even simpel als geniaal. Het is een gadget die ik hier in huis echt heel veel gebruik.

Beschikbaarheid

De Jot is er in het rood en in het blauw. Hij is online goed verkrijgbaar voor ongeveer €33.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.