Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Boogie Board Jot 4.5 (eWriter)

Afgelopen maand las je al over de Boogie Board Jot 8.5 eWriter die we hier beoordeelden. Deze maand hebben we ook het kleine zusje van de Jot 8.5 meegenomen. Ik heb het over de Jot 4.5.

Unboxing

De verpakking van de Jot 4.5 bestaat uit de Jot zelf, een stylus, een handleiding en een beschermende cover voor over het scherm en de refresh knop. De achterkant van de Jot 4.5 is in tegenstelling tot de 8.5 niet voorzien van magneten.

Boogie-Board-Jot-4.5-Unboxing

Cover

Die cover is reuze handig. Die voorkomt namelijk dat jouw notities gewist worden of onleesbaar worden doordat iets tegen het scherm wrijft of stoot.

Boogie-Board-Jot-4.5-Cover

Gebruiksduur

Qua gebruiksduur is de Jot 4.5 een stuk beperkter dan de Jot 8.5. De accu in de 4.5 is namelijk niet verwisselbaar. Is ie op, moet hij dus mee met het chemisch afval (of je moet een handige sloper zijn).

Toch vertelden de heren van Boogie Board mij dat, wanneer je iedere seconde van je werkdag de knop zou indrukken, je vijf maanden nodig hebt voor hij leeg is. Je mag er dus vanuit gaan dat de Jot 4.5 enkele jaren gebruikt kan worden.

Display

Ook de Jot 4.5 is voorzien van een Reflex LCD display. Waar je de 8.5 kan locken tegen een reset van het display, is dat bij deze helaas niet mogelijk. Daar heb je de cover dan weer voor terug en dat werkt toch ook wel weer een stuk beter.

Boogie-Board-Jot-4.5-8.5

Conclusie

De Jot 4.5 is een stuk goedkoper dan de 8.5. Daar krijg je natuurlijk een kleiner display voor terug, maar ook een niet-verwisselbare batterij. Gelukkig hoeft dat laatste geen probleem te zijn. Bovendien is de cover die je bij de Jot 4.5 krijgt enorm handig en misschien wel een gemis bij de 8.5. Ook de 4.5 bewijst weer een handig notitiehulpje te zijn dat een hoop papier gaat besparen.

Beschikbaarheid

De Jot 4.5 staat voor dit najaar op de planning. Een enkele shop verkoopt hem al in Nederland. Wij vonden de Jot 4.5 vanaf €25.

Boogie-Board-Jot-4.5-Cover-Packshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.