Test: Blisslights Spright. De Fata-Morgana uit 1 lampje in je tuin

Op de CES in januari liepen wij een stand binnen die van binnen één grote projectie van een heelal was. Compleet met melkwegstelsels, fonkelende sterren en disco laser effecten. Alle effecten bleken uit kleine producten te komen. De firma die normaal attractieparken met licht aankleedt, komt nu met consumenten producten. De Blisslights Spright is een laser die duizend puntjes laat oplichten. Op bomen in de tuin of het plafond in huis. Afgelopen weekend hebben wij het effect getest op een feestje.

20 FeetLasershows kent iedereen wel. Maar een betaalbare versie voor op een feestje is er nog niet. Althans, was er niet. Nu is er de Spright van de firma Blisslights. Het principe is heel eenvoudig. Een laserlicht wordt in duizenden puntjes opgesplitst. Zo ontstaat er een matrix van heel veel puntjes op het oppervlak waar je het op projecteert. Als je dat in de tuin op begroeiing doet is het effect wonderbaarlijk. Alle feestgangers stonden de lampjes in de bomen te bewonderen. Door de verschilende afstanden tot de lamp en het licht bewegen van de blaadjes, ontstaat een effect wat lijkt alsof je uren bent bezig geweest met lampjes ophangen. Eén simpele stekker is er echter voor nodig.

https://www.youtube.com/watch?v=ldOU1bXAARE


StakeGeavanceerd

Als het heel eenvoudig zou zijn om dit effect te bereiken, zouden de Action en Lidl met kerst uitpuilen met kopieën. Als we de makers moeten geloven is het behoorlijk geavanceerd en een precisie klusje om het product zo te krijgen zoals het nu is. Allereerst wordt uitsluitend gebruik gemaakt van DPSS laser. Holografische optische elementen splijten het licht in de vele punten. Er is zelfs al een opvolger de Spright Move, waarbij de lichtpuntjes licht bewegen. Daarvoor zijn nog meer optische elementen en motoren nodig. De lamp is verkrijgbaar in drie kleuren; rood, blauw en groen. In de zomertuin is groen heel fraai. In de winter zal blauw op sneeuw vast een winterwonderland tevoorschijn toveren.

Conclusie
Blisslights Spright is echt een fantastisch effect. Hoewel het bedoeld is voor de consumentenmarkt, zouden restaurants, hotels, feestruimtes, maar ook pretparken met wat Spight lampen een wondersfeer kunnen toveren voor een redelijke prijs. Consumenten die iets anders willen en kwaliteit en gemak in een prijs weten te waarderen, zullen geen probleem hebben met het prijskaartje van 250 Euro. Eigenlijk heb je er twee tot drie nodig om een volledig effect te creëren. Wij zijn fan van Blisslights en het zal zeker deze zomer door een Nederlandse importeur worden opgepakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • gemakkelijke installatie
  • robuust
  • weersbestendig
  • waanzinnig fraai effect

THE BAD

  • USA stekker
  • prijskaartje
Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram