Intel produceert lichtshow met 100 drones

Intel heeft een primeur te pakken. Het bedrijf heeft als eerste ter wereld toestemming gekregen van het Amerikaanse FAA om gelijktijdig met 100 drones te vliegen. 100 drones die worden aangestuurd door slechts één persoon.

De vlucht was nodig om het vliegen van drones in zwermen te testen. Om het nuttige met het aangename te verenigen, werd het geheel omgetoverd tot een lichtshow doordat alle drones van vele LED's werden voorzien. Deze show werd uitgevoerd in de woestijn van Palm Springs.

Het testen met zwermen drones is een belangrijke ontwikkeling in autonoom vlieggedrag. Dit is nodig als we drones voor dagelijkse taken als de bezorging van boodschappen willen inzetten. In die situaties moet voorkomen worden dat drones op elkaar botsen. Zou de afstand tussen drones erg groot zijn, dan is het luchtruim al snel te klein. Ze moeten dus op hoge snelheid, dicht op elkaar kunnen vliegen. Intel verwacht nog meer van deze tests te gaan uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram