Tekentablets zijn er echt in alle soorten en maten, zo lag onlangs bijvoorbeeld nog de Bamboo Pad op de testtafel. Die was klein en bevatte weinig opties. Met de Intuos Manga krijg je een nauw luisterende tekentablet voor maar € 99! 

Intuos Manga 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het uitpakken tref je de tablet aan, een installatie schijf, de downloadcode om Intuos Manga bundle te downloaden, de Stylus (tekenpen), een startersguide, de hoes die je tablet bschermd tijdens het vervoer, een reparatietool om een nieuw nipje toe te passen en natuurlijk een nieuw nipje. 

Wat zo fijn is aan de Wacom producten is dat deze in design altijd een verfijning bevatten die je graag op  je bureau wilt neerzetten. Met een pen pressure level van 1,024  (pendruk niveau’s) is de tablet een multi-toepasbare gadget, die zowel met de vinger als met de meegeleverde Stylus, goed te gebruiken is. De afmeting, 278 mm breed en 176 mm diep, maakt het een makkelijk te vervoeren tablet waarmee je van werkplek naar werkplek gaat. Gewoon de tablet met bekabeling even in je hoesje doen en je bent klaar om te gaan.

Intuos Manga 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De interface van de pentablet bestaat uit vier sneltoetsen die je bovenaan de tablet vind.Er zitten twee lampjes tussen de knoppen in die aangeven wanneer er contact wordt gemaakt met de tablet en wanneer de tablet op de netspanning is aangesloten.

Intuos Manga 5
Simpele maar stijlvolle toetsen op de tablet zien er strak uit

Nadat je een stuurprogramma hebt geïnstalleerd kan je de knoppen individueel instellen op verschillende opties, zoals: linker- en rechtermuisknop, instelbare toetsaanslag, bureaublad weergeven, bestand openen of actie uitvoeren, maar ook kan je een taartgrafiek oproepen (zie onderstaande). Tip: stel het taartmenu in met de opties die jij graag wilt gebruiken.

 

Verschillende mogelijkheden worden toegankelijk met een druk op de (tablet)knop
Verschillende mogelijkheden worden toegankelijk met een druk op de (tablet)knop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de standaard instelopties in de interface software zoals pen- en gumgevoeligheid, Stylus knoppen, de relatie van schermresolutie naar tabletresolutie, navigeersnelheid van de aanwijzer op het scherm en alle voorgaande opties met het gebruik van vingernavigeren, is het nu ook mogelijk per programma op je computer de Intuos toetsen in te stellen. Super handig. Natuurlijk is dit bij een aantal andere Wacom tablets ook in te stellen, alleen is deze tablet al aan te schaffen voor een adviesprijs van € 99,- euro, een aardig aanbod dus aan mogelijkheden voor een lage prijs.

Er is een vakje geïntegreerd waar je een USB dongle in kwijt kan mocht je de Wireless Kit in gebruik nemen
Er is een vakje geïntegreerd waar je een USB dongle in kwijt kan mocht je de Wireless Kit in gebruik nemen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om je tablet wireless te gebruiken moet je een losse Wireless Kit aanschaffen die aan de onderkant van de Tablet kan toepassen (Plug-and-play). Deze schaf je o.a. via de Wacom estore.

Intuos Manga 6
Hier zie je ingang waar de wireless unit in moet worden geklikt

Om de nieuwste software te bemachtigen wordt het aangeraden de nieuwe drivers te downloaden via de volgende link. Ook erg handig voor eigenaren van de nieuwe iMac (waar geen cd/dvd speler in zit).

Conclusie:

De Wacom Intuos is een gemakkelijke tekentablet waar je aardig wat plezier van kan beleven in bijvoorbeeld een teken, Manga stijl, omgeving. Het feit dat je op een Windows 7 je drivers zelf moet opzoeken vind ik een minpunt, dat is niet meer van deze tijd. Wel wordt dit goed gemaakt door de fun die je beleefd tijdens het swipen en lijntrekken met de tablet. Een aan te raken aankoop als je het ons vraagt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.