Huion Kamvas Pro 13
Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Huion Kamvas Pro 13 (2.5K)

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • - Mooi en scherp beeld
  • - Compact
  • - Met standaard geleverd

THE BAD

  • - 13 inch is voor sommige wat klein

Huion is een Chinees merk dat zich richt op de productie van digitale tekentabletten en toebehoren. Hun Huion Pro 13 (2.5K) is een van hun meest recente producten en wordt gezien als een concurrent voor de populaire Wacom tekentabletten. Maar wat kun je van deze tablet verwachten? En is de Huion Kamvas Pro 13 de investering waard?

Let’s find out.

Unboxing de Huion Kamvas Pro

Laten we eens kijken wat er in de doos van de (2.5K) zit:

Huion Kamvas Pro 13

 

Dit zit er naast het pen display in de verpakking

  • Het Huion Pro 13 (2.5K) tekentablet – het apparaat zelf met een ingebouwd scherm en sneltoetsen aan de bovenkant.
  • De Huion batterijvrije styluspen – de pen heeft twee programmeerbare knoppen en ondersteunt tilt-functie.
  • Penhouder – een houder om de pen veilig op te bergen wanneer deze niet in gebruik is.
  • USB Type-C kabel – een kabel om het tekentablet op een computer aan te sluiten.
  • HDMI naar Mini DisplayPort-adapter – een adapter waarmee het apparaat op een Mac kan worden aangesloten.
  • Handleidingen en garantiekaart – om te helpen bij de installatie en het opstarten van de Huion Pro 13 (2.5K).

 

Design

Het ontwerp van de Huion Pro 13 (2.5K) is strak en minimalistisch. Mooi maar had wat ons betreft wel iets moderner gemogen. Het apparaat heeft een zwarte behuizing en een relatief groot scherm in verhouding tot de totale grootte van de tablet. Het scherm is omlijst met een zwarte rand van enkele centimeters.

 

Huion Kamvas Pro 13

 

Aan de linker zijkant van de tablet bevinden zich zeven programmeerbare sneltoetsen. Aan deze sneltoetsen kunnen verschillende functies worden toegewezen doormiddel van de meegeleverde software. Dit is handig want op deze manier heb je snel toegang tot de belangrijkste functies. Zeven programmeerbare sneltoetsen te weinig? Kijk dan ook eens naar onze review van de Tourbox Neo. De onderzijde van de tablet heeft vier rubberen voetjes om het apparaat op zijn plaats te houden. De achterkant van de tablet heeft een metalen plaat met het Huion-logo erop gegraveerd. De stylus is netjes maar oogt niet heel bijzonder.

 

Het scherm

Het scherm van de Huion Pro 13 (2.5K) is een 13 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. Het scherm heeft een helderheid van 220 nits en een contrastverhouding van 1000:1, wat zorgt voor een heldere en levendige weergave van kleuren en details. De kijkhoeken van het scherm zijn breed, tot 178 graden, zodat je vanuit verschillende hoeken kan werken zonder dat de kleuren of helderheid van het scherm veranderen.

 

Huion Kamvas Pro 13

 

Het scherm is ontworpen om de penrespons zo nauwkeurig mogelijk te maken. De pen heeft een lagere parallax, wat betekent dat de afstand tussen de punt van de pen en het scherm minimaal is, waardoor de lijnen en details die worden gecreëerd op het scherm zeer nauwkeurig zijn.

Het scherm heeft ook een anti-glare coating om reflecties en verblinding te verminderen, wat vooral handig is als je in heldere ruimtes werkt of veel tijd doorbrengt voor het scherm. Al met al biedt het scherm van de Huion Pro 13 (2.5K) een heldere, nauwkeurige en kleurrijke weergave die goed van pas komt bij het bewerken van foto’s of het maken van digital art.

 

Programmeerbare knoppen

De Huion Pro 13 (2.5K) heeft zeven programmeerbare sneltoetsknoppen aan de linkerkant van het tablet. Deze toetsen kunnen worden toegewezen aan specifieke functies door gebruik te maken van de software. Dit biedt een handige en efficiënte manier om vaak gebruikte functies en commando’s gemakkelijk en snel toegankelijk te maken. De sneltoetsknoppen kunnen bijvoorbeeld worden toegewezen aan tools zoals gummen, penselen, lagen, kleurselectie, zoom en hand-verplaatsing, enz.

Huion 13 Pro
Huion 13 Pro

Met de toetsen op zichzelf is eigenlijk niet zoveel mis. Enige wat op valt, is dat de toetsen bij het indrukken soms wat “goedkoop” aanvoelen. Hier kunnen ze dus nog wel wat terrein winnen bij Huion.

 

Stylus Pen, perfect om digital art mee te maken!

De Huion Pro 13 (2.5K) wordt geleverd met een batterijvrije styluspen die ontworpen is om een natuurlijke en nauwkeurige tekenervaring te bieden. De pen heeft 8192 drukniveaus, wat betekent dat het gevoelig is voor de druk die wordt uitgeoefend op de punt van de pen en dus fijne lijnen, dikke lijnen en verschillende penseelstreken kan maken.

 

Huion Kamvas Pro 13

 

De pen heeft ook een lage parallax, wat betekent dat de afstand tussen de punt van de pen en het scherm zeer minimaal is, waardoor het nauwkeurig kan worden gebruikt. De pen is ergonomisch ontworpen om comfortabel in de hand te liggen en heeft twee programmeerbare knoppen, die kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Handig dus.

De pen van de Huion Pro 13 (2.5K) ondersteunt ook tilt-functie, wat betekent dat de hoek van de pen ten opzichte van het scherm kan worden gebruikt om de dikte en vorm van de lijnen te beïnvloeden. Dit geeft de gebruiker meer controle over de penseelstreken en maakt het mogelijk om realistischer tekeningen te maken.

 

Prijs & conclusie

De prijs van de Huion Pro 13 (2.5K) kan variëren afhankelijk van de verkooplocatie en eventuele aanbiedingen of kortingen die beschikbaar zijn. Over het algemeen ligt de prijs van de Huion Pro 13 (2.5K) tussen de € 350 en € 400. Hoewel dit een relatief betaalbare prijs is in vergelijking met sommige andere merken van tekentabletten op de markt, biedt de Huion Pro 13 (2.5K) toch een indrukwekkende reeks functies en prestaties die vergelijkbaar zijn met duurdere modellen.

Huion 13 Pro
Huion 13 Pro

Dit maakt het apparaat een aantrekkelijke optie voor digitale kunstenaars van alle niveaus, of je nu net begint of al een gevorderde gebruiker bent. Het is belangrijk om op te merken dat de prijs van een tekentablet slechts een aspect is om te overwegen bij het kiezen van het juiste apparaat. Andere factoren zoals de grootte van het scherm, de resolutie, de kwaliteit van de pen en de algemene prestaties zijn ook belangrijk om te overwegen voordat je een aankoop doet.

Wij belonen de Huion Pro 13 (2.5K) met een zilveren GadgetGear award.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Huion Store

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.