Review: Neem de nieuwe Bamboo Pad overal mee naartoe

Echte lifehackers zoeken voor alle dagelijkse handelingen tijdbesparende oplossingen. Wacom komt voor deze groep, voor iedereen overigens, met de zogenoemde "2-in-1 oplossing" Bamboo Pad op de markt.

Wacom Bamboo Pad stempel 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kleine Bamboo Pad is zeer prettig van formaat om overal mee naartoe te nemen. De Stylus pen, Bluetooth USB-dongel en batterijen zitten allemaal verwerkt in de schuine oplopende rand aan de achterkant. Best stijlvol weggewerkt zeg ik zo. Mocht je de bekabelde variant van de pad hebben gekocht dan zal de USB-dongel niet worden meegeleverd.

Wacom Bamboo Pad stempel 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kan met de Pad zowel met je vingers navigeren en swipe commando's geven als wel dat je meteen kan overschakelen naar gebruik van de Stylus pen. Het voordeel is dat je niet twee apparaten op je bureau hoeft te hebben staan, maar merk je wel dat de focus bij het ontwikkelen van het apparaat heeft gelegen op een 2-in-1 oplossing in plaats van het ontwikkelen van een zeer accurate Wacom pen tablet. Maar, dat was ook niet de doelgroep. Iemand die het maken van persoonlijke notities en handtekeningen belangrijk vind in zijn/haar werk, zal deze Bamboo zeker gaan waarderen. Zie het meer als een navigatie en notitie 2-in-1 oplossing.

Wacom Bamboo Pad stempel 6

Installatie van de Bamboo Pad

Je kan de nieuwe pen tablet gebruiken voor Windows 7 - 8 en voor op de Mac. Het verschil tussen beide zit in de installatie. Windows gebruikers zullen geen tijd hoeven te besteden aan het installeren van moeilijk vindbare drivers op de Wacom site, maar Mac gebruikers dan weer wel (omgedraaide wereld!). Zo zie je maar dat de pad bedoeld is voor een lage intensiteit in gebruik. Een professionele illustrator zou zou het weinig goeds doen.

Om als Mac gebruiker de tablet in gebruik te kunnen nemen ga je naar de driver site van Wacom. Let op: het gaat hier alleen om het downloaden van een driver zodat je pad wordt herkend, niet om een allerlei opties in te stellen voor je werkplek. In plaats van een uitgebreid software pakket, wat aangezien de hoeveelheid knoppen op de pad best logisch is, heeft Wacom er voor gekozen met vooraf ingestelde commando's te werken. En dat zijn de volgende opties en knoppen:

 • Bij eerste gebruik teken je een vinkje om de pad te activeren;
 • Je gebruikt de linker- en rechterknop op de pad als op een muis;
 • Met twee vingers scroll je vier verschillende kanten op;
 • Met drie vingers ga je een pagina terug of vooruit;
 • Met twee vingers diagonaal van elkaar af naar buiten swipen zoom je in, voor uitzoomen ga je de andere kant op;
 • Optie voor Windows 7 & 8: met drie vingers omlaag laat je Windows 8 startmenu zien;
 • Met drie vingers omhoog laat je het bureaublad zien;
De linker- en rechtermuisknop zijn stijvol verwerkt aan de onderzijde van de Bamboo Pad

De linker- en rechtermuisknop zijn stijlvol verwerkt aan de onderzijde van de Bamboo Pad

Daarnaast heb je nog enkele andere kleinere opties, maar om het punt duidelijk te maken dat je niet altijd een moeilijke interface nodig hebt staan hierboven de hoofdlijnen. Het is dus een pad voor intuïtief gebruik.

Voor de designers onder ons

De pad is niet echt geschikt voor diegene die veel willen Photoshoppen met een pen tablet. Je merkt bijvoorbeeld tijdens het retoucheren dat er een kleine delay bij pendruk van de Stylus. Dit kan je helaas niet instellen. Het gevolg hiervan is minder accuraat werken wat je gaat zien in je design.

Een Stylus-slot vind je aan de zijkant van de pen tablet

Een Stylus-slot vind je aan de zijkant van de pen tablet

Voor de normale gebruikers

Hoewel het voor designers niet een totaalkoop is zou ik voor kantoor en thuis omgeving de pad zeker willen aanraden. Je kan heel makkelijk switchen tussen pen en vinger navigatie en ik denk dat elektronisch ondertekenen nog best wel een ding kan worden. Als je de pad in gebruik neemt merk je ook dat je veel ergonomischer werkt. Vanwege het formaat hoef je niet elk gewricht en spier inzetten om zo met je computer te werken. Aanschaffen en genieten maar!

Wacom Bamboo Pad stempel 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Systeemvereisten

 • USB-poort
 • Plug-and-play onder Windows® 7 en 8
 • Stuurprogramma verkrijgbaar voor Mac OS X 10.7 of later

Technische specificaties

 • Kleur(en) Metallic grijs / zwart
 • Afmetingen (B × D × H) 141,4 × 166,5 × 4,5 a 15,7 mm
 • Interface Micro-USB
 • Stroomvoorziening via USB
 • Penlengte 115 mm
 • Pendoorsnede 7,7 mm
 • Pengewicht 5 g
 • Penpunt 23 mm

Je koopt de Bamboo Pad in een bekabelde (adviesprijs € 49,90) Wireless variant (adviesprijs € 69,90) in o.a. de Wacom eStore.

Kleine afsluitende tip: mocht je de pad meenemen naar een andere werkplek of locatie, vergeet dan niet je mini Bluetooth USB'tje weer mee te nemen. Ervaring heeft geleerd dat dit soms het geval is, oeps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sven Meijer

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram