Er komt een nieuw model USB-plug aan

Er zijn twee grote USB pluggen. Type A (die zie je onder anderen op USB Sticks zitten) en Type B die we vooral op printers en externe harddrives zien zitten. Omdat de heren en dames achter de USB plug zich ook irriteren aan de plug wanneer ze deze verkeerd om vast hebben, hebben ze besloten met een nieuwe plug te komen.

De USB Type C plug moet het mogelijk maken om hem verkeerdom in een USB aansluiting te stoppen. Vergelijkbaar met de Lightning plug die Apple voor haar toestellen heeft ontwikkeld. Net als de Lightning gaat het om een veel dunnere en smallere plug die toch hoge datasnelheden aan kan.

Toch zal de introductie van deze nieuwe plug niet zonder de nodige offers gaan. Hoewel de USB 2.0 en USB 3.0 pluggen wel backward compatible zijn, zal dat voor de Type C niet het geval zijn. Je hebt dus nieuwe aansluitingen nodig om de Type C plug te kunnen gebruiken. Jammer 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.