Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony introduceert USB Type-C USB Stick

Hoewel de Xperia Z5 het nog moest doen met een micro-USB aansluiting, komt Sony nu toch al met de eerste USB sticks op basis van een USB TYpe-C aansluiting. Sony stapt hiermee in de voetsporten van concurrent SanDisk.

De nieuwe USB stick van Sony heeft zowel een standaard type A USB poort voor gewone computers als een Type-C voor moderne smartphones, tablets en laptops. USB Type-C is onderdeel van de USB 3.1 standaard. Hierdoor kunnen deze sticks enorme lees- en schrijfsnelheden behalen wat een hoop comfort met zich zal meebrengen. Huidige micro-USB sticks zijn aan de smartphonekant beperkt tot USB 2.0 snelheden.

Beschikbaarheid

Sony is van plan deze strakke stick in 16GB, 32GB en 64GB uitvoeringen te gaan leveren. Wanneer de levering start en wat de prijs gaat worden is nog onbekend. Mogelijk presenteert Sony de sticks tijdens het Mobile World Congress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.