GadgetGear.nl

CES: Kingston introduceert eigen 7-in-1 USB-C Nucleum Hub

In het verleden ontwikkelde Kingston al verschillende kaartlezers op basis van USB. Met de Nucleus komt Kingston nu met een complete USB Type-C hub. De nieuwe Kingston Nucleum werd deze week op de CES gepresenteerd.

Natuurlijk bevat de Kingston Nucleum kaartlezers en wel voor SD en Micro-SD. Daarnaast krijg je twee USB-C poorten. Één voor data en één voor stroom. Jouw laptop, tablet of smartphone met de Kingston Nucleum gebruiken en tegelijk opladen is geen enkel probleem.

Op de Kingston Nucleum zitten ook twee klassieke USB-A poorten. Net als de USB-C poorten gaat het om de USB 3.1 standaard die er achter zit, dus een theoretische datasnelheid van 5Gb per seconde. Kingston heeft ook een HDMI uitgang geplaatst. De videokaart in de Kingston Nucleum schaalt de resolutie op naar maximaal 4K.

Tenslotte zit er nog een stroom aansluiting op van 1,4 ampère om het geheel van stroom te voorzien.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.