Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Siemens lanceert de iSensoric wasmachine

Het komt niet vaak voor dat een wasmachine mijn aandacht trekt, maar Siemens lijkt het met de iSensoric toch te zijn gelukt. Met een spectaculair evenement lanceerde Siemens het apparaat gisteren in Nederland.

Siemens gaat met de iSensoric helemaal de mannenkant op. Onderzoek wijst namelijk uit dat het vooral de mannen zijn die wasmachines kopen waarna de vrouwen ermee om moeten proberen te gaan. Simpelweg omdat de mannen toch nog in staat zijn de was anders te verpesten.

Het idee achter de iSensoric is dat deze wasmachine zo stampvol sensoren zit, dat deze in staat zijn om reguliere fouten te voorkomen. Daarnaast zorgen de sensoren voor een lager verbruik.

het begint bij het afwegen van de was. Daarna laat de machine water in de was lopen en meet het hoe zwaar de vervuiling is. Hij kan zelfs aan het water meten welke materialen je erin hebt zitten (handig zodat de was niet kapot gaat tijdens het centrifugeren). Wat hij alleen niet weet, is welke kleuren je erin stopt. Hou die rode sok dus in de gaten ;-).

Siemens iSensoric Wasmachine

Al dit meten zorgt ervoor dat de wasmachine weet hoeveel spoelwater er nodig is en hoeveel zeep je gaat verbruiken. Er zijn twee zeep compartimenten die je helemaal kunt vullen. De machine tapt enkel wat nodig is. Handig, want vrijwel iedereen doet teveel zeep bij de was.

Tijdens de lancering droeg ik zelf een trainingspak dat flink smerig werd. Aan het einde van de dag kreeg ik het pak gewassen en gedroogd mee naar huis. Schoon uiteraard ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.