Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dremel’s 4200 multitool krijgt een EZ-Change make-over

De multitools van Dremel zijn wereldberoemd en onderhand zou je verwachten dat er weinig te verbeteren valt (check de 8200 test). Fout! De nieuwe Dremel 4200 krijgt namelijk een nieuw EA Change systeem mee.

Dit nieuwe systeem van Dremel stelt je in staat om snel je gereedschappen te wisselen zonder dat je gebruik moet maken van een sleutel of spantang. Hiervoor krijgt de 4200 twee hendels aan de voorkant van de multitool die je enkel naar achteren hoeft te trekken om het gereedschap te verwisselen.

Dremel 4200 spannen

Daarnaast krijgt de Dremel 4200 een 175 Watt motor mee met elektronische terugkoppeling. Dat laatste is belangrijk. Zo stopt de Dremel namelijk met draaien op het moment dat je de knop loslaat. Een veilige gedachte. De motor is in staat om 5.000 tot 33.000 toeren te maken. Het totale gewicht van de Dremel 4200 ligt trouwens op 570 gram.

De Dremel 4200 is ook nog eens supercompleet met het accessoirepakket dat 75 items omvat. Hieronder vallen de lijn- en cirkelfrees, een bewegingsplatform en een handige tas om het allemaal in op te bergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.