Gebruikers van Windows 8, Windows 8 Pro en Windows 8 RT kunnen sinds vandaag een update voor hun hardware ophalen bij Microsoft. Daar staat Windows 8.1 als gratis download klaar.

Hoewel jouw PC, laptop of tablet vanzelf de update een keer naar binnen trekt, kun je de update forceren door naar deze URL te gaan. Je krijgt dan onderstaand scherm.

Windows-8.1-Downloaden

Wanneer je de link volgt, opent de app shop van Microsoft en kun je de download bevestigen.

Windows-8.1-app-shop

Denk eraan dat je bij het updaten van je laptop of tablet voldoende acculading moet hebben. Hang hem voor de zekerheid aan het stopcontact.

Na het downloaden krijg je voor het eerst te maken met de SMS controle van Microsoft. Wil je inloggen met jouw Microsoft account, moet je ook nog een code naar jouw smartphone laten sturen. Op deze manier knalt Microsoft een beveiligingslaag over jouw PC heen.

Windows-8.1-Skydrive-DocumentenOok nieuw is de diepe integratie met SkyDrive. Net als wanneer je de Dropbox app download, zal Microsoft nieuwe documenten en foto’s op jouw harddrive synchroniseren met SkyDrive. Daardoor is het crashen van jouw PC net iets minder beroerd geworden ;-).

Naast het synchroniseren van bestanden, zal dit ook met de indeling van jouw homescreen gebeuren. Zelfs de instellingen van bepaalde apps worden over SkyDrive gesynchroniseerd. Zo hoef je niet op elke computer opnieuw de indeling aan te passen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.